2019. szeptember 22., vasárnap, Móric napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:19 A németek ellen harcoltak, mégis a szovjetek végezték ki őket: újratemették a "rendíthetetlen katonákat" Varsóban17:51 Délvidéki magyar fiatalt vertek agyon a cigányok Törökkanizsán17:44 A spanyol hatóság is halászott a hétvégén17:07 Húszezer forint a nyugdíjasoknak, sok zöldség és klímaváltozás: Budapest-alkotmányt hirdetett Karácsony 16:58 Gázolt a vonat egy püspökladányi vasúti átjáróban16:24 Hétfő délelőtt megkezdődik az ősz16:02 Több ezer hely maradt üresen a horvát egyetemeken: a jelentkezők harmada megbukott az érettségin 15:37 Szívtájékon szúrta élettársát egy lajosmizsei nő15:04 Junckert nem fűzi erotikus viszony a backstophoz, de újratárgyalni nem hajlandó14:26 Németh Sándor mellett a halrudik is fertőznek a Hitgyüli hajdúsámsoni iskolájában: 330 beteg gyerek14:09 Száznegyvennel csapták a fának a négygyerekes mohácsi ápolónőt13:40 Összefogás Zentéért: génterápia gyógyíthatná meg az izomsorvadásos kisfiút12:59 A bukott kipakergető nem adja fel: új sáskaelosztási mechanizmust sürget Weber12:28 Elhunyt Sára Sándor filmrendező12:00 Figyelemfelhívás a szcientológia áldrogelvonóira
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Merkelisztán jól járt a migránshordával, mert egy szomáliai értelmiségi sem drágább, mint egy német gyermek

Reklám

Bár Angela Merkel német kancellár népszerűsége ráment arra, hogy 2015-ben kinyitotta az ország kapuit a Görögország felől - Magyarországon át - Németországba érkező milliós menekült-bevándorló tömeg előtt, ma már látszanak a lépés pozitív hatásai - örömködik a legújabb "elfogulatlan" kutatásnak a Napi.hu. Alább a bőszen menekültező diadaljelentésük, az alcímeket mi adtuk.
A bevándorlókat elutasító politikusok és szavazóik visszatérő erős érve, hogy 2015-ben alacsonyan képzett, az európai szociális juttatásokra vágyó emberek özönlötték el Európát. Egy friss kutatás cáfolja ezt a felfogást: a német társadalom, amely a legtöbb érkezőnek adott menedéket - és szinte azonnal meg is bánta ezt -, akár hálás is lehet Angela Merkel kancellárnak, hogy akkor szélesre tárta az ország kapuit előttük - írja az EBRD és a leibnizi gazdaságkutató intézet közös tanulmányára alapozott cikkében Leonid Bershidsky, a Bloomberg publicistája (aki természetesen zsidó - a szerk.).
Zoom
Ez a szomáliai menekült orvosöléssel "javította" az egyenleget Németországban (lásd a kapcsolódók között)
A vizsgálatból kiderül, hogy az érkezők több mint háromnegyede, pontosan 77 százaléka valóban menekült volt, akinek élete veszélybe került a hazáját feldúló háborúban. Ez jellemezte az Afganisztánból, Irakból, Szíriából, Szomáliából és Szudánból indulókat (akiknek minden útba eső biztonságos országban is veszélyben volt az életük... - a szerk.). A maradék szűk egynegyednyi - Algériából, Marokkóból és számos afrikai országból érkező - bevándorló gazdasági okok miatt akart szerencsét próbálni Európában.
A szomáliai értelmiség Németország legújabb motorja
Érdekesebb megállapítás, hogy a 2015-2016-os menekültek között jóval nagyobb arányban képviseltették magukat a magasan képzett emberek, mint az alacsony képzettségűek. Az olyan országokban, mint például Irak vagy Szomália, az értelmiségieket fenyegeti a legnagyobb veszteség a társadalmi felfordulás miatt, ezért nekik érte meg vállalni az Európába vezető veszélyes utat a jobb élet reményében.
Ráadásul a magasan képzett emberek olyan országokat választanak, ahol jól tudják kamatoztatni képességeiket. Ez éppen ellenkező megfontolás azzal szemben, ami az alacsonyan képzetteket motiválja, ők ugyanis azokat az országokat keresik, amelyek esetén gyorsabb menekültügyi ügyintézésben és jobb szociális ellátásban reménykedhetnek. Emellett persze az is szerepet játszott a célország kiválasztásában, hogy melyik nyitotta nagyobbra a kapuit a menekültek előtt - így jutottak el a legtöbben Németországba.
Óriási siker: három év után már csak kétharmaduk maradt munkanélküli!
Vannak ugyan nehézségek azzal, hogy munkát találjanak, leginkább az, hogy a német az egyik legnehezebben megtanulható nyelv (ez ám a jól alátámasztott, minden nyelvészt lefegyverző kijelentés! - a szerk.), illetve hogy a külföldön szerzett diplomák honosítása nem megy egyszerűen. Például tavaly mindössze 36,4 ezer végzettséget ismertek el az országban - ez ugyan ötödével több, mint 2017-ben, de így is elmarad attól, hogy Németország lélekszáma félmillió bevándorlóval nőtt 2018-ban.
Zoom
Ő is gyilkos, de mellette többszörös erőszaktevő is (lásd a kapcsolódók között)
Ugyanakkor a német statisztikai hivatal szerint a 2015-ben érkezettek 35 százalékának 2018 októberében már volt munkája Németországban. Ez 20 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A DGB munkaügyi szervezet adatai szerint az egyetemi végzettségűek 81, a nyelvvizsgával rendelkezők 45 százaléka a képzettsége alatti szintű állást vállalt, és bérük lényegesen elmaradt az országos átlagtól. Mindenesetre három éven belül egyharmaduk álláshoz jutott.
De még ki kell heverni korábbi szenvedéseiket
A nyitott kapuk politikájának népszerűtlensége ellenére a német parlament júniusban enyhítette a bevándorlók foglalkoztatásának feltételeit, például a munkaadóknak nem kell bizonyítaniuk, hogy a kérdéses állásra nem találtak német vagy európai jelentkezőt. Ez annak ellenére tovább javíthatja a külföldről érkezők helyzetét, hogy néhány év alatt aligha heverhetik ki korábbi szenvedéseiket.
Végül is náci fehér gyermekeket nevelni sem lett volna olcsóbb
Németországnak és más európai országoknak ugyan sokat kell áldozniuk a fogadásukra és a beilleszkedésükre, ám itt is, mint oly sok kérdésben, két serpenyője van a mérlegnek. Németország például tavaly 15,1 milliárd eurót (a paksi bővítésre adott orosz hitel másfélszerese) fordított erre a célra, ám ez a kiadás semmivel sem több, mint ha gyermeket kellett volna felnevelni, tanítani és kiképezni azoknak az állásoknak betöltésére, amelyeket a bevándorlók elvállalnak. Ráadásul ezek a gyermekek hiányoznak a csökkenő népességű német társadalomból.
Az ehhez hasonló, szép számú eseteket véletlenül kifelejtették a matekból, pedig állítólag nem olcsó egy orvos:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready