2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella, Ildikó napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:06 Évente 30 iraki kurd diák tanulhat ösztöndíjjal magyar egyetemeken14:33 Tíz kicsi indián a kölkedi kukoricásban14:12 MÁV és Betyársereg, ajánlóívek és Facebook-cenzúra: Tvrtko kérdezte Toroczkait13:41 Az egyik államtitkárt kifütyülték, a másikat kinevették a joggal türelmetlen orvosok13:22 Az egyik összetört kocsinak még a kulcsát is visszavitte a talpig becsületes szügyi fiatal12:47 "Joggal remélem, hogy felmentenek a vádak alól" - mondta a fideszes politikusbűnöző12:15 Szíven szúrta magát egy bákói diák egy csíkszeredai középiskolában11:40 A nemzetiségi szervezetek nem küldhetnek delegáltakat a választási bizottságokba11:03 Megtalálhatták a gyógymódot a szívritmuszavarra10:54 Lakatos Raul nem öregszik - és lassan öregezik10:37 Sokan utaznak mostanában Csernobilba10:09 Eke Uzoma a legújabb magyar09:41 Az Egyesült Államok katonákat küld Szaúd-Arábiába09:13 Ezt a két szőke kólát bankkártyalopás miatt keresik a győri nyomozók08:54 Tele vannak a magyarországi gáztárolók
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Végre nem maradt európai ország buzifelvonulás nélkül

Reklám

Szigorú biztonsági intézkedések mellett tartották meg az első buzifelvonulást Szarajevóban – írta a Dnevni Avaz című szarajevói napilap vasárnap. A rendezvényen több mint háromezren vettek részt.
"Bosznia-Hercegovina ezzel az utolsó olyan európai ország, ahol az LMBT-kisebbség (leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek) tagjai az utcára vonultak, hogy kiálljanak jogaikért" – örvendezett a lap.
Zoom
Progresszív demokraták Szarajevóban (kép: Twitter)
A résztvevők menetét több mint 1100 rendőr biztosította, a rendezvény incidens nélkül zajlott.
Az Oslobodenje napilap helyszínen tartózkodó újságírói arról számoltak be, hogy a hangulat "kiváló" volt. Az emberek szivárványszínű zászlókat lobogtattak, a tömegből hangos dob- és füttyszó hallatszott, a polgárok pedig az erkélyekről és az ablakokból integettek a deviánsoknak.
 
Volt egy kis tekbír, de ennyi
Csak egy kisebb tüntetést is szerveztek a konzervatív iszlám követői az européer provokáció ellen Szarajevó egyik parkjában, ezen több mint százan vettek részt. „Allahu akbar!” felkiáltások is hallatszottak a csoportban.
Branko Culibrk, a buzifelvonulás egyik szervezője beszédében azt mondta: korlátozzák jogaikat, ezért kötelességük fellépni ellene. „Az államnak kötelessége meggátolni az állampolgárok diszkriminációját, így a miénket is” – húzta alá.
Lejla Huremovic, egy másik szervező arról beszélt: tisztában vannak azzal, hogy ez a felvonulás nem fogja azonnal megváltoztatni az emberek felfogását, és sokan lesznek továbbra is olyanok, aki nem mondhatják el, kicsodák. Mindazonáltal úgy vélte: a felvonulás erőt és reményt ad ahhoz, hogy mindez megváltozzon. „Terjedjen a szabadság és szeretet. Ez a mi álmunk. Erőszak nélküli álom” – pengette az álhumanista húrokat.
 A "büszkeségmenethez" több nyugat-európai ország és az Egyesült Államok nagykövete is csatlakozott, utóbbi nyíltan vállalja homoszexualitását, és támogatásáról biztosította a rendezvényt. „A büszkeségmenet célja, hogy egyforma jogokat biztosítsunk minden ember számára” – hazudta Eric G. Nelson, majd hozzátette: "partnerével" értékelik azt a tiszteletet és fogadtatást, amelyben Bosznia-Hercegovinában részük van.
A balkáni ország lakosságának többsége konzervatív értékeket követ. Az "LMBT-közösség" tagjai széles körű zaklatásokra és támadásokra panaszkodnak, az elkövetőket pedig ritkán büntetik meg - állítja összefoglalója végén az MTI.
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready