2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:11 Ennek az öregezőnek sem segítettek megjavulni az enyhe büntetések10:30 Több mint száz agyonvert kutya maradványait találták meg Hajdúsámson mellett10:10 Kiscsaládi program délutánra: anya és fia órán, a többi gyerek előtt verte meg az osztálytársat09:51 Sophia Loren úgy látta jónak, ha négerbabusgató holotúlélőként tér vissza09:32 Még néhány ilyen "keto siker", és Norbi is elmehet dolgozni09:10 Korán kelt tegnap néhány unokázós cigány, és a térkő is hideg volt08:50 Meg akarja nézni, ki juttatta börtönbe Budaházyékat? - A Fővárosi Törvényszéken megteheti!08:20 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt07:44 Lecsengőben van a koronavírus-járvány Kínában07:32 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete06:54 A járvány ellenére nem lanyhul a vadállatok iránti kereslet Kínában21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Végre nem maradt európai ország buzifelvonulás nélkül

Reklám

Szigorú biztonsági intézkedések mellett tartották meg az első buzifelvonulást Szarajevóban – írta a Dnevni Avaz című szarajevói napilap vasárnap. A rendezvényen több mint háromezren vettek részt.
"Bosznia-Hercegovina ezzel az utolsó olyan európai ország, ahol az LMBT-kisebbség (leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek) tagjai az utcára vonultak, hogy kiálljanak jogaikért" – örvendezett a lap.
Zoom
Progresszív demokraták Szarajevóban (kép: Twitter)
A résztvevők menetét több mint 1100 rendőr biztosította, a rendezvény incidens nélkül zajlott.
Az Oslobodenje napilap helyszínen tartózkodó újságírói arról számoltak be, hogy a hangulat "kiváló" volt. Az emberek szivárványszínű zászlókat lobogtattak, a tömegből hangos dob- és füttyszó hallatszott, a polgárok pedig az erkélyekről és az ablakokból integettek a deviánsoknak.
 
Volt egy kis tekbír, de ennyi
Csak egy kisebb tüntetést is szerveztek a konzervatív iszlám követői az européer provokáció ellen Szarajevó egyik parkjában, ezen több mint százan vettek részt. „Allahu akbar!” felkiáltások is hallatszottak a csoportban.
Branko Culibrk, a buzifelvonulás egyik szervezője beszédében azt mondta: korlátozzák jogaikat, ezért kötelességük fellépni ellene. „Az államnak kötelessége meggátolni az állampolgárok diszkriminációját, így a miénket is” – húzta alá.
Lejla Huremovic, egy másik szervező arról beszélt: tisztában vannak azzal, hogy ez a felvonulás nem fogja azonnal megváltoztatni az emberek felfogását, és sokan lesznek továbbra is olyanok, aki nem mondhatják el, kicsodák. Mindazonáltal úgy vélte: a felvonulás erőt és reményt ad ahhoz, hogy mindez megváltozzon. „Terjedjen a szabadság és szeretet. Ez a mi álmunk. Erőszak nélküli álom” – pengette az álhumanista húrokat.
 A "büszkeségmenethez" több nyugat-európai ország és az Egyesült Államok nagykövete is csatlakozott, utóbbi nyíltan vállalja homoszexualitását, és támogatásáról biztosította a rendezvényt. „A büszkeségmenet célja, hogy egyforma jogokat biztosítsunk minden ember számára” – hazudta Eric G. Nelson, majd hozzátette: "partnerével" értékelik azt a tiszteletet és fogadtatást, amelyben Bosznia-Hercegovinában részük van.
A balkáni ország lakosságának többsége konzervatív értékeket követ. Az "LMBT-közösség" tagjai széles körű zaklatásokra és támadásokra panaszkodnak, az elkövetőket pedig ritkán büntetik meg - állítja összefoglalója végén az MTI.
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready