Bezár!
2020. augusztus 11., kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:31 Tizenöttel nőtt az azonosított fertőzöttek száma hazánkban09:16 Részletes járványügyi intézkedési protokollt kapnak az intézmények08:33 Bidennek most már tényleg muszáj lesz vásárolnia egy néger nőt08:12 Ukrán embercsempészt fogtak a rendőrök07:46 Lövések a Fehér Háznál, Trump kiment a sajtótájékoztatóról07:40 Al-Shabaab-ritkítást végzett a szomáliai kormányhadsereg07:29 A világon másodikként esett át ismételt arcátültetésen egy amerikai nő06:55 A kijárási korlátozások miatt több idejük maradt az embereknek a kincskeresésre Nagy-Britanniában23:38 Japánban első ízben esett 30 százalék alá a dohányzó férfiak aránya23:17 Bezárattak Iránban egy újságot, amelyben egy szakértő megkérdőjelezte a hivatalos koronavírus-adatokat22:49 Az Egyesült Államok társult államában újból megtartják az előválasztást, mert elfogyott a szavazócédula22:29 Kassai Viktor és az Állami Duma alelnöke szerint is szemüveg dukált volna a bírónak Szpartak Moszkva-PFK Szocsi-meccsen22:15 Az ún. Szlovákia kiutasított három orosz diplomatát - az okát nem pontosították21:50 Egy sukár csávó a bejrúti robbanásról: "Bárcsak Pesten történt volna, okádék Magyarország"21:42 Belorusz elnökválasztás: ismét összecsapott a rendőrség a tüntetőkkel - "szakrális áldozatra" van szükség
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Adolf Hitler újbóli fölemlegetése Izraelben eldöntheti a parlamenti választás utáni kormánykoalíció sorsát

Reklám

Izraelben ma reggel megkezdődött a megismételt parlamenti választás, miután a néhány héttel ezelőtti megméretésen hajszállal győztes jelenlegi miniszterelnök, Binjámin Netanjáhu nem volt képes kormányt alakítani. Netanjáhu legesélyesebb kihívója a volt vezérkari főnök, Binjámin (Beni) Ganz vezette Kék-fehér lista. A kérdés most az, hogy a két nagy párt közül melyik lesz képes megfelelő koalíciós partnereket megnevezni, s velük együtt kormányt alakítani. A Kék-fehér lista leginkább szóba jöhető koalíciós társa a Jáir Lápid vezette Jés ’Átid (Van Jövő) párt és az Ávigdor Lieberman irányította Jiszráél Béjténu (Otthonunk, Izrael) nevű párt. A Likuddal várhatóan koalícióra lépő vallásos pártok szellemi mentora, Jiszróél Hager rabbi, a „vizsnyicai” vallási szekta vezetője egy választási nagygyűlésen egyenesen Adolf Hitlerhez hasonlította Jáir Lápidot és Ávigdor Liebermant – írja a Kipa című vallásos hírportál.
Zoom
Jiszróél Hager hászid rabbi – holokausztot vizionál (fotó: matzav.com)
Az eddig sem volt titok, hogy Adolf Hitler nevét Izraelben és a nagyvilág zsidósága köreiben – meg azon kívül is – naponként többször is fölemlegetik a legkülönfélébb célok elérésére, vágyak és cselekedetek megvalósításáért, megmagyarázására. De arra még a legvadabb álmainkban sem mertünk volna gondolni, hogy a Führer által 80 esztendővel hivatalosan is megindított második világháború történelmi dátuma is ütőkártya lehet a Likud, pontosabban annak békegalamb vezére, Binjámin Netanjáhu miniszterelnök kezében a vele rivális pártokkal szemben a mai, megismételt parlamenti választáson. Pedig így van ez, hiszen a szélsőséges zsidó rasszista és nacionalista felfogásáról ismert Jiszróél Hager, a vallásosok körében igen befolyásos „vizsnyicai” (Vizsnyica egy kisváros a mai Ukrajnában – H. J.) közösség (udvar) vezetője egy tegnapelőtti választási nagygyűlésen Bibi két potenciális riválisáról, Ávigdor Liebermanról és Jáir Lápidról szólva a többi között kijelentette: „A zsidó vallás elpusztítói és lerombolói ők, akik abban érdekeltek, hogy a zsidóságot holokauszt sújtsa.”
Zoom
Jiszróél Hager rebbe hívei körében (fotó: Dávid Kohén)
Jiszróél Hager rebbe, a „vizsnyicai” zsidó vallási közösség nagy tekintélynek örvendő szellemi vezetője tegnapelőtt a Tóra-hű zsidóság (Jáhádut Há-Tóra) nevű ortodox vallásos politikai párt választási nagygyűlésén elmondott jiddis nyelvű beszédében az egybegyűlt, mintegy 50 ezres hallgatóságát fölszólította: szavazzanak az Águdát Jiszráél nevű vallásos pártra, mert ezáltal menekülhetnek meg a két világi párt vezetőitől, Ávigdor Liebermantól és Jáir Lápidtól, „a zsidó vallás elpusztítóitól és annak lerombolóitól”.
Zoom
Jáir Lápid – „a zsidó vallás elpusztítója” (fotó: Twitter)
A rebbe ezután elég nehezen értelmezhető módon, de összefüggésbe hozta az Adolf Hitler által 1939. szeptember 1-jén Lengyelország megtámadásával megindított második világháború kezdetének héber naptári évfordulóját a mai izraeli parlamenti választások időpontjával. (A héber naptár készítői a hold járása szerint határozzák meg az esztendőt és annak holdhónapjait. Így aztán a zsidó holdév 354 napból áll, magyarán 11 nappal rövidebb a Gergely-naptár szerintinél – H. J.) 1939. szeptember 1-je a héber naptár szerint elul hónap 17-re esett. S mit ad Isten, az izraeli választások napján, tehát ma is elul hónap 17. van, ami untig elég ahhoz, hogy Jiszróél Hager rebbe levonja a következtetést:
„Az idei választások napja elul hónap 17-re esik. Sajnálatunkra, 80 évvel ezelőtt, az 5699. évben a gonosz Hitler – neve töröltessék ki az emlékezetből is! – elul hónap 17-én tört be Lengyelországba. Ez elul 17-én történt”, figyelmeztetett a hásszid udvar feje, majd különösebb összefüggés nélkül hozzáfűzte, hogy manapság is vannak olyanok, akik nem akarnak hinni Istenben. Pontosabban, az összefüggést a rebbe abban látja, hogy „akkor is voltak olyan emberek, akik nem akartak hinni Istenben”. (S ezért küldte a Mindenható Lengyelországba Hitlert? – H. J.) Sajnálatunkra, a zsidó vallás elpusztítói és lerombolói – ezek a szerencsétlenek! – is holokausztot szeretnének zúdítani a zsidóságra, amitől az Irgalmas Isten őrizzen meg minket”, jelentette ki a tekintélyes vallási vezető, míg a Kipá című hírportál tudósítója erre megjegyzi, hogy a rebbe „a német zsidóüldözőt Liebermanhoz és Lápidhoz hasonlította”.
Zoom
Beni Ganz és Jáir Lápid – a közeljövő miniszterelnöke és külügyminisztere? (fotó: AFP)
A magyarokat néhány évvel ezelőtt a budapesti Országház szószékéről fideszes asszisztálás mellett antiszemitázó, ostorozó Joszéf Lápid, a Jés ’Átid (Van Jövő – יש עתיד) nevű izraeli parlamenti párt elnöke nem hagyhatta válasz nélkül a Likud potenciális kormánykoalíciós partnereiként szóba jöhető ortodox pártokat támogató hásszid rebbe holokauszttal kapcsolatos megjegyzéseit. A Likud legnagyobb választási riválisa a Binjámin (Beni) Ganz ex-tábornok, volt vezérkari főnök (az édesanyja Mezőkovácsházán született és nevelkedett – H. J.) vezette Kék-fehér (Káhol-láván – כחול- לבן) párt a napokban bejelentette, hogy a választás után kormánykoalíciós pártként tekint a Jáir Lápid vezette Van Jövő pártra, s külügyminiszternek pedig annak elnökét, Jáir Lápidot (az ő magyargyűlölő édesapja, Joszéf Lápid Újvidéken született, míg anyai nagyapja Kun Béla szülőhelyén, a szilágysági Szilágycsehben látta meg a napvilágot – H. J.)
Zoom
Ávigdor Lieberman már délelőtt leadta a szavazatát – valószínűleg nem a Likudra
Jáir Lápid a Twitter-oldalán a befolyásos rabbi őt Adolf Hitlerrel összehasonlító megjegyzésére azt írta, hogy „Hitler meggyilkolta a nagyapámat a gázkamrában, Mauthausenben, s ezért az uszításnak is van határa.” (Jáir Lápid korábban azt állította, hogy az egyik nagyanyja is Auschwitzban halt meg, ám nemrégiben kiderült, hogy hazudott, mert a háború után kivándorolt Palesztinába – H. J.). Jáir Lápid a twitteres bejegyzésében egyúttal Binjámin Netanjáhut is bírálta, amiért olyan „természetes választási szövetségesei vannak”, mint a fentebb említett Jiszróél Hager rabbi, a vizsnyicai hásszid udvar szellemi vezetője.
Hering J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready