2020. június 2., kedd, Kármen, Anita, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:30 Mi Hazánk: emlékezzünk és emlékeztessünk!17:02 Mirkóczki "amit 2010 előtt mondtunk, nem volt igaz" Ádám is elhagyja a süllyedő hajót - de nem azért...16:47 Most épp az ún. Szlovákiával dúl a szerelem, még az is kiderült, hogy Pozsonynak szívügye a felvidéki magyarság16:16 Vajon csak a Mi Hazánk megemlékezésétől rendült meg az ORÖ, vagy Rácz László szexuális szokásai is megérintették őket?16:03 "Semlegesítik" Hitler szülőházát a szellemiségétől ma is rettegő demokraták15:46 Egy kis nosztalgia az őszödi beszéd évfordulójának árnyékában: az MSZP frakcióvezetője azt szerette volna, ha újra oszlatják a rendőrök a "rasszistákat"15:31 Találós kérdés: honnan lesz Nike-cipője a niggernek?15:22 Felmérés: nincs olyan magyar, aki ne úgy gondolná, hogy a trianoni diktátum igazságtalan és túlzó volt15:08 Salvini: számunkra Magyarország példakép14:35 Ha nem cigány témáról van szó, még Balognak is vannak értelmes gondolatai14:29 Ausztráliában is beindította a tüntetéshullámot az amerikai néger halála14:13 Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a diktátumra a Hősök terén13:54 Rablóink rokonszenve: legkevésbé az oláhok és a rácok kedvelnek minket - az érzés kölcsönös13:34 Lesz Himnusz június 4-én a zsidó/ballib tévékben és rádiókban? Hamarosan kiderül13:22 Országos tisztifőorvos: a járvány egyértelműen lecsengőben van
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Az amerikai-izraeli közös hadgyakorlat a koronavírus miatt lefújva

Reklám

Az Európában is egyre inkább terjedő koronavírus miatt az izraeli hadsereg határozatlan időre elhalasztotta a jövő hétre tervezett amerikai-izraeli közös hadgyakorlatot. Egy Olaszországból hazatért személynél közben diagnosztizálták az első izraeli koronavírusos megbetegedést. A belügyminiszter utasítása értelmében ma már Olaszországból Izraelbe érkező két repülőgép nem izraeli utasait is visszafordították a kiindulópontjukra. Izraelben is kitört a koronavírus-pánik, s ezért az egészségügy minisztérium 100 millió védőálarc azonnali leszállítását kérte Jordániától – írja az izraeli Válláh!Hádásot és a Má’áriv, illetve közli az ’Ámmon Jordániai Hírügynökség.
Zoom
Az izraeli El Al légitársaság pilótái (fotó: Jediot Áháronot)
Az izraeli hadsereg ma úgy döntött, hogy nem tartják meg a jövő csütörtökre tervezett izraeli-amerikai közös hadgyakorlatot, miután Európában, s főleg Olaszországban egyre inkább nő a koronavírus okozta fertőzéses megbetegedések száma. A hadgyakorlaton az izraeli hadsereg szárazföldi alakulatai és az Egyesült Államok Európában állomásozó parancsnoksága vett volna részt. A döntés annak következtében született, hogy az Izraeli Egészségügyi Minisztérium utasítása értelmében az Olaszországból érkezőket karanténba kell helyezni. Közben Izraelben diagnosztizálták az első, koronavírusos megbetegedést egy Olaszországból négy nappal ezelőtt hazatért állampolgárnál.
Zoom
Életkép az izraeli Ben Gurion Nemzetközi Légikikötőből (fotó: Ávsálom Sosáni)
Izrael a koronavírus terjedése miatt átmenetileg leállította az El Al légitársaság Thaiföldre és Olaszországba irányuló összes járatát. A mai nap folyamán az olaszországi Bergamóból érkezett egy repülőgép Izraelbe, de Árjé Der’i belügyminiszter rendelete értelmében a lodi Ben Gurion Nemzetközi Légikikötőben a 25 idegen állampolgár nem szállhatott ki. Ugyanez lett a sorsa annak a 23 utasnak is, akik Velencéből érkeztek Izraelbe.
Zoom
A keresett jordániai védőálarc (fotó: Ammon)
Az Izraellel szomszédos Jordánia a jelek szerint védőálarc-exportáló nagyhatalommá vált, mert az ’Ámmon Jordániai Hírügynökség értesülése szerint Izrael hivatalosan kérte a királyságot, hogy azonnali hatállyal szállítson le 100 millió (sic!) védőálarcot. ’Ammán azonban visszautasította az izraeli kérést, mondván, hogy mindenekelőtt a jordániai polgárokat szeretnék ellátni a maszkokkal. A hivatkozott jordániai hírügynökség hírének már a címe is elég hangzatos: „Jordánia megtagadta, hogy 100 millió védőálarcot szállítson a megszálló Izraelnek”. (Egyébként más területeken a Hásemita Királyság - a palesztinok számlájára - szívesen együttműködik a megszálló Izraellel – H. J.)
Zoom
Az izraeli Vörös Dávid-csillag is fölkészül a tömeges megbetegedésekre (fotó: Vörös Dávid-csillag szóvivő)
A jordániai kormány néhány nappal ezelőtt rendeletben tiltotta meg, hogy védőálarcot küldjenek külföldre. Az idézett jordániai hírügynökség szerint a királyság két nappal a rendelet előtt „a Kína és Jordánia közti igen jó kapcsolatokra való tekintettel” nagy mennyiségű álarcot küldött a távol-keleti országnak. Egyébként nem csak Izrael, hanem több más külföldi ország, köztük arab államok is kértek védőálarcot Jordániától, ám az idézett kormányrendelet értelmében a kéréseket ’Ammán sorra elutasította.
Hering J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready