Nem, ezúttal nem egyesületek, alapítványok kérik az ön személyi jövedelemadójának 1%-át a legnemesebb célokra.
A sokszor átnevezett német kommunista párt ez év február 29-én és március elsején úgynevezett stratégiakonferenciát tartott Kasselben. [1948 és 1990 között SED = Németország Szocialista Egységpártja néven az NDK állampártja volt, majd PDS = A Demokratikus Szocializmus Pártja lett a neve. Most úgy hívják magukat, hogy "Die Linke = a Baloldal"]
Ennek nem volna számunkra hírértéke, ha egy lelkes fiatal elvtársnő, Sandra Luft, berlini kerületi delegált nem mondta volna a következőket:
Zoom
A mikrofonnál Sandra Luft
"És izé, mit is akartam még mondani. Fontos az ökológiai fordulat, de előbb a forradalomnak kell győznie, előbb le kell lőnünk az 1%-ot kitevő gazdagokat. És utána is kell fűtenünk és közlekednünk. A helyzet az, hogy le kell erről a meta-síkról jönnünk. És arról vitatkozunk, hogy 2030 vagy 2035 vagy 2050, de mit jelent ez? (Ez nyilván utalás a dekarbonizáció elérésnek évére.) A megújuló energiák, a nap- és szélenergia hasznosításának kiépítésénél." (A meta-sík szó használata azt jelenti, hogy a hölgy esetleg szociológiát vagy kommunikációs tanulmányokat folytatott.)
Elvtársnői ekkor félbeszakítják. Bernd Riexinger szövetségi pártelnök kényszeredetten vigyorog: "Jó, nem akarjuk őket lelőni, hasznos munkára fogjuk őket." A hasznos munka a kényszermunka, munkatábor szinonimája a kommunista zsargonban. (Lásd. málenkij robot.)
A közönség soraiban taps, tetszésnyilvánítás.
Aki kínozni akarja magát Sandra elvtársnő megnyilatkozásával, alább megteheti:
Három nappal később a CDU Türingiában hozzásegíti tartományi miniszterelnöki tisztségéhez Bodo Ramelow-t ugyanennek a kommunista pártnak a jelöltjét, a polgári többség ellenére.
És hogy ez a Pol Pot-i gondolkodásmód nem egy kisiklás, mutatja a párt egyik berlini kerülete (Spandau) Linke-frakciójának határozati javaslata a kerületi önkormányzatban:
"Első lépcsőben regisztrálni kell a gazdagokat [Figyelem: Listázás!], vagyonuk nagyságát, mire költik azt. A második lépésben pedig a vagyonelkobzás módozatait kell majd meghatározni. Merthogy a vagyon igazságtalanul van elosztva."
A főáramú sajtó hallgat. Az ún. alkotmányvédelem, amely a legártatlanabb jobboldali lehallgatott privát beszélgetést drákói büntetésekkel torolja meg, és amikor jobboldali szervezetek vagy pártok semmi mást nem akarnak, csak az alkotmányosság betartását – azokat vagy betiltja, vagy betiltással fenyegeti –, most ugyancsak lapít.
Friss hír: Gelsenkirchen városa Lenin-emlékművet kap.
Úgy tűnik, a német média, a baloldali politikai blokk, benne a CDU-val, CSU-val, FDP-vel mindent elkövetnek a diktatúra győzelméért – demokratikus eszközökkel, természetesen. A helyzet kulcsa a német választópolgár kezében van. Ma, 2020-ban az ellenszél ellenére csak az AfD felé szabad fordulni. Különben: "Germany finished".
Az egész már-már szürreális, emlékeztet Dürrenmatt svájci drámaíró évtizedekkel ezelőtti drámájára (A fizikusok): az atomtitok birtokában lévő tudósok az elmegyógyintézetben vannak, az őrült gonosztevők pedig szabadon garázdálkodnak.
Kicsit mintha csendesedett volna mostanában a holokausztőrület. De ne feledjük! Az, hogy a németek ilyenek, hogy mindent megtesznek népük felszámolásáért, ebben az őrületben gyökeredzik.
2020. március
Bálint József
Frissítés: Olvasva a hozzászólásokat, meglepően sokan szimpatizálnak az 1%-nyi gazdagok lelövésével vagy munkatáborba zárásával, ill. követendő példának tartják ezt hazánk számára is.
Különböztessünk meg itt két dolgot. Visszaemlékszem még a nyolcvanas évekre, amikor a tróger, aki idejét és pénzét a kocsmában múlatta, rámutatott a szemközti emeletes házra, és elüvöltötte magát: EZT MIBŐL VETTE?
A ház tulajdonosa lángossütő vagy vízvezeték-szerelő kisiparos volt, aki hajnalban kelt, esetleg állatokkal foglalkozott stb. De emlékezzünk Béres Józsefre, akinek szintén végig kellett járnia a maga kálváriáját, és ha nem a nyolcvanas évek liberalizálódó, géemkás világában bontakozik ki, hanem 10 évvel korábban, rosszabbul is járhatott volna. Nem kell sajnálnunk a vagyont azoktól, akik ezt tudással, szorgalommal, tehetséggel vagy akár szerencsével alapozták meg. A német vállalkozóknak évszázadok óta megadatott, hogy fölépített vállalkozásukat apáról fiúra örökítsék és evvel a saját gyarapodás mellett adóikkal és a munkahelyek teremtésével a közjót is szolgálták. A német gazdagok körében általános volt a mondás: "A vagyon kötelez".
A másik oldalon van egy réteg, amely a rendszerváltozást kihasználva milliárdos vagyonokat hasított ki a maga számára a népvagyonból. Ezt igen sok honlap, könyv tematizálja. Ha eljön egyszer egy valóban a népet szolgáló kormány ideje, akkor természetesen vissza kell venni az ország számára az elsikkasztott vagyonokat. De csak azért, mert valaki becsületes úton meggazdagodott, nem szabad fizikai retorziókat alkalmazni az illetővel szemben.
BJ
Kapcsolódó: