Bezár!
2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:32 A jéghegy csúcsa: 600 millió felett kasszíroz a legéhesebb végrehajtóparazita16:55 A jövő héten is maradnak a 30 fok körüli maximumok16:20 Többen meghaltak az ítéletidő miatt Görögországban15:49 Lemondásra szólította fel a libanoni kormányt a maronita keresztények pátriárkája15:17 Forgalomcsillapítási mintaprojektnek keresztelték el a legújabb autósszívatást Geriék14:59 Szóváltó "fiatalok" törték be a szombathelyi kézilabdaedző orrát14:43 Három belga tengerparti város nem engedi be az egy napra érkező fürdőzőket13:54 Nagaszaki: Japán egyetért az atomfegyverek betiltásával, de az USA szövetségeseként nem csatlakozik az ENSZ-egyezményhez13:14 Valószínűleg ez volt az idei nyár legmagasabb hőmérséklete12:43 Érdi gyilkosság: két csavargónak nem tetszett az áldozat viselkedése, de "lerendezték" az ügyet12:26 Már a kormányülés napirendjéről sem tudott megállapodni Bibi és Beni12:01 Egy ünnepségre meg nem hívott családtag okozta Csehország egyik legtragikusabb lakóháztüzét11:43 Vízirendészeti vezető: a Balaton Európa legbiztonságosabb tava11:25 Fajtájához méltó módon próbált ruhát vásárolni ez a két cigány11:08 112 ezer dollárért kelt el egy pedofil kesztyűje
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Örmény-azeri párbeszédre szólít fel az EU

Reklám

Az Európai Unió arra szólítja fel az örmény-azeri határon kialakult összecsapásokban részt vevő feleket, hogy hagyjanak fel a fegyverek használatával, tartózkodjanak minden, a feszültséget szító fellépéstől és kijelentéstől, valamint hozzanak azonnali intézkedéseket a helyzet további elmérgesedésének megakadályozására - közölte szóvivője útján a Európai Unió (EU) külügyi szolgálata (EEAS) hétfőn.
Az uniós szolgálat nyilatkozatában arra is felszólította a szemben álló feleket, hogy szigorúan tartsák tiszteletben a korábbi tűzszünetre vonatkozó megállapodást, erejüket és erőforrásaikat pedig fordítsák a koronavírus-járvány elleni küzdelemre.
Aláhúzták, a felek kezdjenek párbeszédet egymással, és köteleződjenek el az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) illetékes munkacsoportja által vezetett, a megbékélést célzó tárgyalások mellett.
A tűzszünet megsértése azt is jelzi, hogy mihamarabb folytatni kell az EBESZ helyszíni megfigyelő munkáját, amint azt a körülmények lehetővé teszik - tették hozzá.
Az örmény-azeri határon vasárnap kezdődött tüzérségi összecsapás, amely hétfőn is folytatódott. A határincidens során Baku szerint négy azeri katona életét vesztette, öt pedig megsebesült, az örmény védelmi minisztérium pedig azt közölte, hogy két katonájuk sebesült meg.
Jereván és Baku több évtizede konfliktusban áll egymással a zömében örmények lakta Hegyi-Karabah miatt. A térség hivatalosan Azerbajdzsánhoz tartozik, de az 1994-ben véget ért, véres fegyveres konfliktus eredményeként magukat helyi örményeknek valló szakadárok ellenőrzése alá került; Baku szerint viszont Örményország hadserege is jelen van ott. A tartomány parlamentje 1996-ban kikiáltotta a terület függetlenségét, de ezt egyetlen ország sem ismerte el. A terület azóta is a helyi örmény erők és az örmény hadsereg ellenőrzése alatt áll, s a szigorúan őrzött frontvonalon időről időre kiújulnak a harcok az azerbajdzsáni hadsereggel. A mostani összecsapás azonban a két ország északi határa mentén történt.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready