Először augusztus elején, majd legutóbb szombaton este emeltek magasba férfi nemi szerv alakú, nagy méretű léggömböket a Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök távozását követelő tüntetők. Az egyik, egyértelműen Netanjáhut jelképező léggömbre a tüntetők ezt írták: Gyere, Szúrele, megyünk! (Szúrele, a Sára jiddis változata – H. J.) A Likud párt parlamenti képviselőnői az ügy megtárgyalására ma kérték a nők védelmével foglalkozó parlamenti bizottság összehívását – írja a Válláh!Hádásot izraeli hírportál.
Zoom
„Gyere, Sárika, megyünk! (fotó: Reuvén Castro)
Amint arról mi is hírt adtunk, szombat este Jeruzsálemben tömegtüntetés volt Binjámin Netanjáhu miniszterelnök Balfour utcai rezidenciája előtt. A tüntetők egy csoportja, akárcsak korábban, augusztus elején férfi nemi szerv alakú léggömböt tartott a levegőben, amelyre ez volt írva: „Gyere, Sárika, megyünk!” (Bói Szúrele, holhim!). A megszólított személy nem más, mint Szárá Netanjáhu, a miniszterelnök felesége. Az eset megvitatására a kormányzó Likud párt parlamenti képviselőnői ma kérték a nők társadalmi helyzetének javítására felállt parlamenti bizottság összehívását.
Zoom
Több nemi szerv alakú léggömböt is magasba emeltek (fotó: Fb)
A tüntetésen több férfi nemi szerv alakú lufit is magasba emeltek, s mindegyiken egy-egy kormány-, illetve Netanjáhu-ellenes fölirat volt olvasható. A likudos politikusnők a parlamenti bizottsághoz eljuttatott levélben azt állítják, hogy a léggömbök eregetői durva szexuális agresszivitást követtek el. A kormánypárti képviselőnők egyben bírálták a nők érdekeit képviselő, általában baloldali szervezeteket is, amiért azok nem ítélték el a léggömböket magasba emelő kormányellenes tüntetőket. Az léggömböket magasba emelők ellen időközben rendőrségi följelentés is történt.
H. J. – Kuruc.info
Kapcsolódó: