2020. október 31., szombat, Farkas napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Korlátlan magzatgyilkolászásért tüntetnek tízezrek Varsóban22:11 Különleges öngyilkossággal próbálkozott egy tanár Brüsszel terroristakeltetőjében22:02 Továbbra sem könnyű a felvidéki sovinisztáknak: még mindig magyar (eredetű) a tíz leggyakoribb családnév21:53 Lukasenka a hatósági fellépés fokozásával fenyegetőzött21:37 Nyugodtan taposhatja a megszállók bocskora az úzvölgyi temetőt, hiszen ortodoxok21:10 Gréta még próbálkozik, de nagyon visszaesett a slágerlistán21:06 Moszkvában novemberben megkezdődhet a tömeges oltás20:43 Belgium is tovább szigorított20:12 Meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban19:57 Elítéltek egy brazil drogfutár nőt Budapesten19:34 Igazán rendes volt ez az egyiptomi: mészárlás helyett ő csak a rómaiak autóit vette kezelésbe19:05 Brahim Ausszaui nem buta ember18:50 Eközben Romániában18:37 Hazaengedték a kórházból a csepeli polgármestert18:25 Tárgyalások kezdődtek az örmények és az azeriek között
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Szerb elnöki tanácsadó: nem született végleges döntés az izraeli szerb nagykövetség Jeruzsálembe költöztetéséről

Reklám

Egyelőre nem született végleges döntés arról, hogy Szerbia izraeli nagykövetségét Tel-Avívből Jeruzsálembe költöztessék, minden attól függ, hogyan viszonyul Izrael Koszovó függetlenségének kérdéséhez - jelentette ki Suzana Vasiljevic, a szerb államfő médiatanácsosa a belgrádi Prva Televízióban szerdán.
Hozzátette: Aleksandar Vucic washingtoni látogatásakor nem született erről végleges döntés, semmi erre vonatkozó dokumentumot nem írtak még alá. Hozzátette: a koszovói fél megállapodásában szerepel a nagykövetségre vonatkozó kitétel, de Szerbiáéban nem.
Múlt pénteken, Donald Trump amerikai elnök, Aleksandar Vucic szerb államfővel és Avdullah Hoti koszovói miniszterelnökkel történő megbeszélést követő sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Belgrád - összhangban az amerikai politikával - szintén áthelyezi izraeli nagykövetségét Tel-Avívból Jeruzsálembe. Ezt követően az internetre is felkerültek azok a dokumentumok, amelyeket a felek aláírtak. Az Aleksandar Vucic szerb államfő kézjegyével ellátott dokumentum utolsó pontjaként olvasható, Belgrád egyetért azzal, hogy kereskedelmi irodát és külügyi irodát nyisson Jeruzsálemben szeptember 20-ig, valamint hogy nagykövetségét 2021. július 1-ig Jeruzsálembe költöztesse.
A szerb sajtóban szerdán jelent meg a hír meg nem nevezett, kormányközeli forrásra hivatkozva, miszerint ha Izrael elismeri Koszovó függetlenségét, akkor Szerbia biztosan nem költözteti Jeruzsálembe a nagykövetségét.
Koszovó 2008-ban egyoldalúan kiáltotta ki függetlenségét Szerbiától, amit Belgrád azóta sem hajlandó elismerni, és továbbra is saját, déli tartományának tekinti a többségében albánok lakta területet. Belgrád az utóbbi években megtett mindent, hogy akadályozza Koszovó felvételét a nemzetközi szervezetekbe. A Washingtonban a múlt pénteken aláírt dokumentumok értelmében Koszovó vállalta, hogy egy évig felfüggeszti felvételi kérelmeit a nemzetközi szervezetekbe, Szerbia pedig egy évig nem lobbizik Koszovó felvétele ellen.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready