Bezár!
2021. április 20., kedd, Tivadar, Töhötöm napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:42 EMA: "nagyon ritka esetekben" kapcsolat "lehet" a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződéses esetek között18:28 Nem adtak engedélyt a Moszkva központjába meghirdetett ellenzéki tüntetésre18:04 Legkorábban 40 év múlva szabadulhat az ózdi szörnyeteg, aki megölt két gyereket17:45 Bekérették a prágai orosz nagykövetet a cseh külügyminisztériumba17:11 Tennessee-i transzhorror: a diákoknak nem a képzeletüknek, hanem a nemüknek megfelelő mosdót kell használniuk16:24 Nehéz idők - Gondolatok Adolf Hitler 132. születésnapja alkalmából15:55 MÁV: elkezdődött az új típusú jegy- és bérletautomaták próbaüzeme15:51 Mi Hazánk: ne vessék meg azokat, akik engedték iskolába a gyerekeiket!15:38 Olaszországban több mint 50 embert vettek őrizetbe a maffia elleni művelet keretében15:11 Iráni kormányszóvivő: csak a technikai képességünket akartuk megmutatni az urán 60%-osra dúsításával14:40 Lezuhant a román légierő egyik izraeli segítséggel felújított MiG-21 Lancer vadászgépe14:34 Korábban a lyukói felzárkóztatás címén történő pénzkidobás ellen tiltakozott Jakab, ma már 200 milliót költenének rá14:12 Méhekre veszélyes repcetáblákat semmisíttetett meg a hatóság13:25 Eközben mi amerikai katonákkal gyakorlatozunk13:01 Izgalmas felvételek szivárognak az ukrán határon felvonuló orosz fegyverarzenálról
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Azerbajdzsán izraeli fürtös bombákkal is támadja az örményeket Hegyi-Karabahban

Reklám

Törökország pedig Szíriából küld dzsihadista terroristákat a muszlim azeri testvérek támogatására
Az Amnesty International jelentése szerint az azeri hadsereg izraeli fürtös bombákat is bevetett a Sztapanakert, Hegyi-Karabah fővárosa elleni támadásakor. Közben Franciaország, Oroszország és Irán után Szíria is közölte, hogy az Észak-Szíria egy részét megszállva tartó Törökország dzsihadista terroristákat szállít át az örményeket támadó azeri hadsereg megerősítésére. Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) vezetője meg is nevezte azokat a szíriai iszlamista terrorszervezeteket, amelyeknek fegyvereseit Ankara átszállítja a kaukázusi frontra – írja a Válláh!Hádásot hírportál.
Zoom
Azeri támadások Sztepanakert ellen (fotó: Reuters)
Amint arról mi is beszámoltunk, az Azerbajdzsán és Izrael között legutóbb létrejött légihídon azeri katonai szállító-repülőgépek viszik az izraeli fegyverutánpótlást a keresztény örményeket támadó azeri hadsereg számára. A tíz napja dúló azeri-örmény háború legutóbbi fejleményeként a mai napon az is kiderült, hogy az azeri hadsereg izraeli gyártmányú (nemzetközi egyezményben tiltott) fürtös bombákkal is támadja Sztepanakertet, Hegyi-Karabah Köztársaság fővárosát. Baku már korábban beismerte, hogy az azeri hadsereg izraeli támadó, úgynevezett „öngyilkos drónokat” is bevet az örmények ellen. A megtámadott örmények szerint az azeri hadsereg népirtó szándékkal polgári célpontokat is támad Sztepanakertben és Hegyi-Karabah más településein.
Zoom
Azeri támadás eredménye Sztepanakertben (fotó: Reuters)
Közben Franciaország, Oroszország és Irán után Szíria, pontosabban Bassár el-Ászád elnök is azt állítja, hogy a Szíria északi részét megszállva tartó Törökország iszlamista terroristákat szállít át Szíriából az azeri hadsereg kisegítésére a Kaukázusba. A szíriai elnök ezt az állítását ma a RIA orosz hírügynökségnek adott interjúban megerősítette, mondván, hogy mindezt Damaszkusz bizonyítani s tudja. Az izraeli Válláh!Hádásot hírportál ezzel kapcsolatban megjegyzi: Ankara nemrégiben a líbiai hadszíntérre is küldött Szíriában harcoló iszlamistákat az orosz támogatást élvező Hálifá Háftár tábornok hadseregével harcoló tripoli kormánycsapatok megmentésére.
Zoom
Szergej Nariskin, az SZVR vezetője (fotó: TASSZ)
Bassár el-Ászád ma ismertté vált állítását támasztja alá Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat vezetőjének figyelmeztetése, amely szerint a Kaukázus háborúban álló térségébe érkező több ezer dzsihadista zsoldos terrorista jelenléte Moszkvára is fenyegetést jelent. A szolgálati főnök név szerint is megemlítette a Szíriában működő Levantei Felszabadítási Szervezetet (هيئة تحرير الشام), a Szultán Murád nevű terrorszervezetet és néhány szélsőséges kurd csoportot, amelynek tagjait a törökök „átcsoportosítják” a kaukázusi frontra. Nariskin szerint a törökök által a Kaukázusba irányított dzsihadista zsoldosok most az örmény-azeri háborúban teljesítendő szolgálatukkal kívánnak anyagi bevételhez jutni.
Zoom
Lángoló lakóház egy azeri támadás után Sztepanakertben (fotó: Reuters)
Az orosz hírszerző szolgálat főnöke egyben megállapította: a tíz nappal ezelőtt kirobbant kaukázusi háború nagyméretű konfliktus az örmények és az azeriek között, újdonsága pedig abban áll, hogy Törökország első ízben vesz részt nyíltan és egyértelműen Azerbajdzsán oldalán. A több ezer dzsihadista terrorista kaukázusi jelenléte könnyen előidézheti azt, hogy a fegyveres összecsapások és a terrorcselekmények átcsapnak majd az Örményországgal és Azerbajdzsánnal szomszédos országok területére is. Moszkva éppen ezért nem tűri el ezen a terroristák jelenlétét a térségben – figyelmeztetett Szergej Nariskin, az SZVR vezetője.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready