’Áli Hámenei, Irán legfőbb vallási vezetője Twitteren kérdezte meg a franciákat: miért számít börtönbüntetéssel járó bűncselekménynek a holokausztcáfolás, miközben Mohamed prófétát a szólásszabadságra hivatkozással büntetlenül lehet sértegetni? Emmanuel Macron francia elnöknek a Mohamed-karikatúrákkal kapcsolatos megengedő álláspontjára válaszként Teheránban újabb holokausztkarikatúra-kiállítás nyílik – írja a jcpa.org.il hírportál.
A Mohamed-karikatúrák kiváltotta vitába a szunnita muszlim Ankara után a sí’ita Teherán is a legmagasabb politikai szinten reagált. ’Áli Hámenei, Irán legfelsőbb vallási vezetője twitteres levelében Emmanuel Macron francia elnök ezzel kapcsolatos véleménynyilvánítása után a francia népnek perzsa és francia nyelven egyaránt fölteszi a kérdést: "Miért számít bűncselekménynek az, ha valaki kifejezi kétségeit a zsidó holokauszt megtörténtével kapcsolatban? Miért van az, hogy az, aki leírja ezeket a kétségeit, azt börtönbe zárják, miközben megengedett a Próféta sértegetése?"
Zoom
Áli Hámenei francia nyelvű kérdése a franciákhoz
’Áli Hámenei fenti és a twitteres levelében feltett további kérdéseire francia részről még nem érkezett válasz.
A muszlim ideológia terjesztésével foglalkozó Október 26. nevű iráni szervezet közben bejelentette, hogy Emmanuel Makron francia elnök legutóbbi megnyilatkozásaira válaszként a holokauszttal kapcsolatos újabb karikatúra-kiállítás nyílik Teheránban. Mász’úd Sodzá’i Tabatabai, az Október 26. szervezet vizuális művészeti osztályának vezetője a tervezett kiállítással kapcsolatban elmondta: "Franciaország, figyelmen kívül hagyta a több mint másfél milliárd muszlim jogait, s a jelek szerint a muszlimoknak szembe kell nézni az iszlámgyűlölettel, a fajgyűlölet szításával. A most induló sorozattal hadat üzenünk a holokauszt-propagandának: minden iszlámellenes karikatúrára válaszképpen a közösségi oldalakon tíz holokauszttal kapcsolatos karikatúrát teszünk közzé, s kíváncsiak leszünk, hogy a szólásszabadság nevében ezekkel a karikatúrákkal szemben mekkora toleranciát tanúsít majd Emmanuel Macron és mások."
Zoom
Áli Hámenei perzsa nyelvű kérdése a franciákhoz
A Máhmúd Áhmedinezsád volt iráni elnök irányította Vátán-e Emrúz (وطن امروز –Szülőföld Ma) című perzsa nyelvű napilap címoldalán közben nem más, mint maga Iblisz, a Koránban említett legfőbb gonosz képe látható. Pontosabban: Iblisz Párisz (إبليس باريس), a Párizsi Ördög, alias Emmanuel Macron.
Zoom
H. J. – Kuruc.info