2020. november 25., szerda, Katalin, Alán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Szombaton kinyitnak az üzletek, december 15-én vége a karanténnak Franciaországban22:18 Terrorizmus gyanújával indítottak nyomozást Svájcban egy késelés miatt21:53 A Miskolci Törvényszék szerint Alaptörvény-ellenes, hogy Lorettáék nem cserélgethetik a nemüket és a nevüket21:16 Biden azt hiszi, az egész világot kell vezetnie20:50 "Olyan vakcina, amely nem hatásos és szövődményeket okoz, nem fog forgalomba kerülni itthon" - ígérte Kásler20:27 "Elvette" egy vadász fegyverét egy szarvas Csehországban20:04 Moldovai elnökválasztás: elutasították Igor Dodon fellebbezését19:50 Biden ma is rágódhatott azon, hogy vajon még mindig nem kapta meg Putyin gratulációját, vagy már el is felejtette19:38 Az egész országban sűrű ködre figyelmeztetnek19:11 Ennyi év után is képes túlképzett migránsokról hazudozni az Európai Bizottság - és még többet akarnak belőlük18:22 Rogán bizottsági meghallgatásán emlegette fel: ők tartják életben közpénzből a ballib sajtót18:14 "Ukrán barátaink" nem engedték be Kárpátaljára Grezsa István miniszteri biztost18:08 Pennsylvaniában is hitelesítették Biden győzelmét17:40 Újabb ballib segélyvisítás: Gyöngyösi Dobrevékkel könyörög "Európának", hogy álljon ellen a "hitleri-sztálini" Orbánnak17:08 Indiában érezte magát a cigány: novemberben mezítláb rongált a gyöngyösi buszpályaudvaron
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Megszüntették a szürke farkasok szövetségi védelmét az Egyesült Államokban

A Trump-adminisztráció megszüntette a szürke farkasok szövetségi védelmét az Egyesült Államok döntő részén, azzal indokolva a döntést, hogy a ragadozókat mára sikerült visszahozni a kihalás széléről.
A farkasok 60 nappal azután kerülnek ki a veszélyeztetett fajokra vonatkozó törvény védelme alól, hogy a döntés november 3-án megjelenik az amerikai kormány hivatalos közlönyében (Federal Register). A vadvédelmi szolgálat a következő öt évben még nyomon követi a populációkat.
A védelem megszűnésével a kontinentális Egyesült Államok államai szabad kezet kapnak a helyi farkaspopulációk kezelésében, beleértve az állatok kilövésének az engedélyezését.
A döntés elsősorban a Közép-Nyugat régió, Colorado és az Észak-Amerika nyugati részén lévő Pacific Northwest régió farkaspopulációira lesz hatással, mivel a Northern Rocky Mountains térségében már korábban megszűnt a farkasok védettsége. Alaszkában pedig soha nem élveztek szövetségi oltalmat.
David Bernhardt amerikai belügyminiszter, aki személyesen utazott el Minnesotába, hogy bejelentse a farkasok védettségének megszüntetését, elmondta, hogy a ragadozók esetében minden célkitűzést sikerült teljesíteni, és az állatok immár nem tartoznak a fenyegetett vagy veszélyeztetett fajok közé.
Ma nagyjából 6 ezer szürke farkas él az észak-amerikai kontinensen 48 amerikai államban. Az állatok száma körülbelül ezer volt, amikor az 1970-es években felkerültek a veszélyeztetett fajok listájára, miután a vadászat, a csapdák és a mérgezések miatt a kihalás szélére kerültek.
A mostani döntés nagy győzelem a vadászok és állattenyésztők számára, akik szerint a farkasok számának megnövekedése a nagyvadakra és a haszonállatokra is fenyegetést jelent. Természetvédő csoportok szerint azonban a szürke farkasoknak még regenerálódniuk kellene a korábbi elterjedési területükön, beleértve Észak-Kaliforniát és az Északkelet-Egyesült Államokat.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready