Bezár!
2021. március 5., péntek, Adorján, Adrián napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:32 A katolikus templomokat nem zárják mindenhol, az evangélikus püspökök zárást javasolnak16:07 Öt és fél fegyházat kapott egy Ferihegyen fogott brazil kokainfutár15:29 Mi Hazánk: a kormány nem az út szélén hagyta a magyar egészségügyet, hanem az utat szedte fel előtte!15:19 Hongkongi választásireform-terv: "hazafias népfront" fog segíteni a Pekingnek legmegfelelőbb jelöltek kiválásztásában14:45 Oltóanyaggyártásról tárgyalt Orbán a belső piacért felelős uniós biztossal14:27 Repülőgép-eltérítést akadályoztak meg Iránban14:11 Annyira a terv szerint halad az oltási program, hogy a hétvégi tömeges vakcinálást elhalasztják13:46 Ha a Covid és a lezárás nem lenne elég, a bulinegyedet még Niedermüller is sújtja13:12 Japán modellezés: mégsem segít túl sokat a második maszk12:49 A Harcos ajánlata (x)12:36 Ukrajnát és Kárpátalját is elérte a harmadik hullám12:19 Elhunyt Gurovits József olimpiai bronzérmes kajakozó12:05 Negyedszer is lezárják Lombardiát11:48 Vége a csendes-óceáni szökőárriadónak11:33 Letesztelnéd saját magad, szeretteid egészségét? (x)
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Irán nagy hatótávolságú "öngyilkos" drónokat telepít Jemen húszik ellenőrizte országrészébe

Reklám

Irán a sí’ita-zájdita húszik ellenőrizte jemeni El-Dzsauf kormányzóság területén 2 200 kilométeres hatótávolságú drónokat telepít, amelyekkel könnyűszerrel célba veheti a Perzsa-öbölben és a Közel-Kelet más részein tartózkodó amerikai katonai, szaúd-arábiai és izraeli célpontokat. Közben az Iráni Fegyveres Erők vezérkari főnöke bejelentette, hogy Teherán kénytelen lesz járőröző hadihajókat irányítani a Vörös-tengeren közlekedő iráni kereskedelmi hajók útvonalának biztosítására – írja a Newsweek magazin és a Jedi’ot Áháronot című újság.
Zoom
Iráni harci drón indítása hadgyakorlaton (fotó: Iráni Forradalmi Gárda)
A Vörös-tenger térségében az utóbbi hetekben fokozódik a feszültség, s Irán mindenre felkészülve nagy hatótávolságú pilóta nélküli légi járműveket telepít Jemen sí’ita-zájdita húszik ellenőrizte országrészében, illetve haditengerészeti járőrhajókat vezényel magára a Vörös-tengerre. A Jemen El-Dzsauf kormányzóságába telepített Sáhed (Szemtanú) 136-os, úgynevezett „öngyilkos drón” akár 2 200 kilométer távolságban is képes célba juttatni a robbanófejet. (Azért „öngyilkos”, mert a célra becsapódva az általa szállított robbanóanyag megsemmisíti – H. J.)
Zoom
A Sáhed 136-os drónok bázisáról készült műholdfelvétel (Newsweek)
A Newsweek magazin által megkérdezett Irán-szakértő szerint Jemen északkeleti részében levő El-Dzsauf kormányzóság területéről ezekkel az „öngyilkos drónokkal” a perzsák könnyűszerrel csapást mérhetnek a közel-keleti térségben állomásozó amerikai katonai egységekre, illetve szaúd-arábiai, Perzsa-öbölbeli és izraeli célpontokra.
Zoom
El-Dzsauf kormányzóság Jemen északkeleti részén
Az amerikai magazin szerint a 2020. december 25-én készült műholdas felvételek bizonyítják, hogy a Sáhed 136-os, iráni gyártmányú drónokat egyértelműen az Iráni Forradalmi Gárda telepítette Jemen Szaúd-Arábiával határos kormányzóságában. A ma napvilágot látott hírhez kapcsolódik, hogy Irán hétfőn nagyszabású tengeri és szárazföldi hadgyakorlatot tartott az Arab-tengert a Perzsa-öböllel összekötő Ománi-öbölben, illetve annak iráni partvidékén. Egy héttel korábban pedig Irán északkeleti részén, a Kaszpi-tengerhez közel eső országrészen tartottak együttes hadgyakorlatot az iráni légierő, a szárazföldi gyalogsági és légvédelmi egységek. Ez utóbbi hadgyakorlaton több száz harci repülő, illetve pilóta nélküli drón vett részt.
Zoom
A Sáhed-136-os drón hatótávolsága (Jediot Áháronot)
Mohámmed Hoszejn Bágeri vezérőrnagy, az Iráni Forradalmi Gárda parancsnoka, s egyben az Iráni Iszlám Köztársaság Fegyveres Erőinek vezérkari főnöke hétfőn kijelentette: Teherán járőröző hadihajókat küld a Vörös-tenger körzetébe az ott közlekedő iráni kereskedelmi és kőolajszállító hajók forgalmának biztosítására. Az utóbbi időben ugyanis több provokatív támadás is érte a Vörös-tengeren közlekedő iráni hajókat.
Zoom
Izrael már telepítette a Vaskupola légvédelmi rendszert Éjlát térségében (fotó: Moti Kimhi)
Amint a Jediot Áhronot mellékelt térképén is látható az Anszár Álláh szervezet (a sí’ita zájdita húszik) ellenőrizte jemeni El-Dzsauf kormányzóság területén telepített Sáhed-136-os drónok akciórádiusza a Vörös-tenger medencéjében haladva eléri ugyan Izraelt, de annak csak a középső és déli területeit, míg Galileát nem. Mindenesetre a Newsweek rámutat arra, hogy Izrael – valószínűleg már az iráni rakétatelepítés tudatában – a Negev-sivatag déli csücskén, a vörös-tengeri Éjlát város körzetében nemrégiben Patriot rakétaütegeket és a hazánk által is birtokolt Vaskupola légvédelmi rendszert telepített. (Szerencse, hogy Magyarországig nem ér el a Boldog Arábiában telepített iráni drónok hatótávolsága…)
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready