Bezár!
2021. február 26., péntek, Edina napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:55 Robbanás történt egy izraeli teherhajón az Ománi-öbölben19:32 Eközben a deviánsok már javában készülnek az egy hónapos buzifesztiválra19:08 Egyre több a mutáns az országban18:44 Részben beismerő vallomást tett a csepeli buszon késelő férfi18:34 Melegrekordot mértek Moszkvában is18:14 Áder is kínait kapott17:52 A Szputnyik közös gyártásának lehetőségéről is tárgyalt Kurz Putyinnal17:26 Megdőlt az országos és a fővárosi melegrekord17:04 Elsöpörte Netanjahu tervét a felháborodás: mégsem kapnak jutalomvakcinát a csatlós országok16:23 Nem szeretnénk ötleteket adni az Orbán-imádó iskolaigazgatóknak, de ezzel a megható dallal köszöntötték Erdogant15:50 Visszaállítják a 14 napos karanténkötelezettséget Horvátországban15:38 Kishajók vizsgáztatásával trükköztek15:17 Leemelték restaurálásra a turulszobrot a budai Várban14:43 A szokásos néger "hadviselés": eritreai katonák civilek százait mészárolták le az etiópiai Tigrében14:26 Ügyészség: adóhatósági és bankfelügyeleti "segítség" ígéretével akarták becsapni egy cég képviselőit
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Rapperbűnözőknek és Steve Bannonnak is megkegyelmezett Trump

Reklám

Donald Trump leköszönő amerikai elnök megkegyelmezett mások mellett Steve Bannonnak, aki fő kampánytanácsadója volt 2016-ban, majd fő stratégája csaknem egy évig, és aki ellen sikkasztás gyanújával büntetőeljárást indítottak. Ezt szerda hajnalban jelentette be a Fehér Ház, néhány órával azelőtt, hogy Trump távozik hivatalából.
Bannonon kívül Trump utolsó hivatali napjaiban megkegyelmezett még egy tucatnyi más embernek, köztük rapsztároknak, volt kongresszusi tagoknak, saját és egyes családtagjai szövetségeseinek. Az utóbbi egy-két hónapban összesen több mint 140 embert részesített elnöki kegyelemben a hivatalából fakadó jogkörrel élve, majdnem teljesen kihasználva az erre szóló keretet. Az illetők egy részét a 2016-os választási kampányba való, "feltételezett" orosz beavatkozás ügyében ítélték el.
Ezek az intézkedései jól érzékeltetik, hogy elnöksége négy éve alatt végig oly módon élt alkotmányos jogaival, amelynek nincs hagyománya az Egyesült Államokban, és amellyel kifejezetten barátait és szövetségeseit segítette - állapította meg az AP hírügynökség.
Noha elnöki kegyelmet hagyományosan olyanok szoktak kapni, akiket már vád alá helyeztek vagy már el is ítéltek, sőt, esetleg már le is töltöttek valamennyi börtönbüntetést, a Bannonnak adott kegyelem korai szakaszban semmisíti meg az ellene folytatott bűnügyi eljárást, amikor a perig feltehetőleg még hónapok telnének el.
Bannon ellen azzal a gyanúval indítottak eljárást, hogy több mint 25 millió dollárt csalt ki Trump több ezer vagyonos támogatójától a mexikói határon megépítendő fal felépítésére - miközben az elnök 2016-os kampányában még azt ígérte, hogy annak költségét Mexikóval fogja megfizettetni -, de aztán a gyanú szerint Bannon ebből több mint egymilliót saját személyes céljaira és egy kampánytisztségviselő fizetésére irányított át, és egyébként a gyanú szerint a 25 millió nagy része is nem a határfalra szánt keretbe folyt be, hanem a fallal kapcsolatos kampány szervezőinek zsebébe.
Bannon és Trump viszonya az elnökség első évében fokozatosan romlott, majd 2018-ban össze is vesztek, de nemrég kibékültek. A Reuters hírügynökség értesülése szerint Trumpnak szüksége volt Bannon támogatására annak a vádjának az állhatatos hangoztatásában, hogy a mostani választásokon tömeges csalás történt, csak emiatt nyerhetett a demokrata párti jelölt, Joe Biden.
A Bannonnak adott elnöki kegyelmet a Fehér Ház így indokolta közleményében: "Fontos vezető a konzervatív mozgalomban, és ismert politikai éleslátásáról".
Miután az elnök csak szövetségi bűnügyi eljárások alól mentesíthet bárkit, Bannon ellen New York állam ügyészei még folytathatnak eljárást Daniel R. Alonso volt ügyész szerint, akit szintén a Reuters idézett.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready