Bezár!
2021. április 23., péntek, Béla, Egyed napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:46 Brit kutatók: az első oltási adag is jelentősen csökkenti a fertőződés esélyét07:33 Ismét riasztást adtak ki zsaroló levelek miatt07:15 Védetté nyilvánították a farkast Felvidéken06:54 India is felkerült a brit kormány beutazási tilalmi listájára a legújabb mutáns miatt06:36 Amerikai tábornok: össze fog omlani az afgán hadsereg, még a repülőgépeiket sem tudják karbantartani21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Irán most nem tárgyal

Irán elvetette vasárnap az arra vonatkozó javaslatot, hogy informális tárgyalásokat kezdjen az Egyesült Államokkal és az európai nagyhatalmakkal a nukleáris megállapodás helyreállításáról, mondván, előbb Washingtonnak fel kell oldania a szankciókat.
"Az Egyesült Államok és a három európai hatalom közelmúltbeli cselekedeteit és nyilatkozatait tekintetbe véve Irán nem látja úgy, hogy itt az ideje az informális találkozónak ezen országokkal, ahogyan azt az EU külpolitikai főképviselője javasolta" - hangsúlyozta a teheráni külügyminisztérium szóvivője.
"Washingtonnak előbb vissza kell térnie a nukleáris megállapodáshoz, és el kell törölnie az Iránnal szembeni illegális szankcióit. Ehhez nincs szükség tárgyalásra" - szögezte le.
"Teljesítjük vállalásainkat, amint feloldják a korlátozásokat" - közölte, hozzátéve, hogy országát nem tudják megfélemlíteni.
Az amerikai Fehér Ház szóvivője reagált a közleményre, s csalódottságát fejezte ki Irán döntésével kapcsolatban. Kiemelte ugyanakkor, hogy továbbra is készen állnak a tárgyalásra a szerződéshez való kölcsönös visszatérésről.
Irán 2015-ben állapodott meg az Egyesült Államokkal, Nagy-Britanniával, Franciaországgal, Kínával, Oroszországgal és Németországgal, hogy legalább tíz évre korlátozza az atomprogramját, cserébe az ellene hozott szankciók nagy részének fokozatos feloldásáért. Az egyezménnyel a nemzetközi közösség azt akarta szavatolni, hogy az iszlám köztársaság atomprogramja kizárólag békés célokat szolgáljon. Donald Trump amerikai elnök viszont zsidó befolyásra kilépett a szerződésből 2018-ban, majd visszaállította a büntetőintézkedéseket is, ezért Irán azóta több ponton is elkezdte megsérteni az egyezmény rendelkezéseit.
A Joe Biden elnök vezette új amerikai kormányzat február közepén közölte, kész tárgyalásokba bocsátkozni Iránnal, hogy megvitassák az Egyesült Államok visszatérését az atomalkuhoz, de ehhez előbb Teheránnak eleget kell tennie a szerződés előírásainak.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready