Bezár!
2021. május 15., szombat, Zsófia, Szonja napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:48 A román gúnyhatáron is elfogadják a magyar védettségi igazolványt - de igazolni kell azt is, hogy a második oltás után eltelt tíz nap23:31 Oroszország haragosainak listájára került fel az Egyesült Államok és Csehország23:12 Nyugalmazott tábornokok kifogásolják Biden fizikai és szellemi képességeit22:59 Antiszemita röplabda: a női válogatott újabb Izrael-veréssel jutott ki az Eb-re22:43 Átlátszó-számítás: felülmérik a hivatalos adatok a koronavírus áldozatainak számát, nem igaz, hogy mi teljesítünk a legrosszabbul22:30 A gyilkos négerek ellen nem sokat érnek a korlátozások Dél-Afrikában - csak romlott a statisztika22:15 A kazahsztáni szajgák sem jártak jobban a villámcsapással, mint az indiai elefántok22:01 Újabb ellenzéki hírportálból lett külföldi ügynök Oroszországban21:42 Zsidóféltésből tiltottak be egy palesztinbarát tüntetést Franciaországban - a bíróság egyetértésével21:21 "Mi csak a magyar szolidaritásra építhetünk" - szja 1%-okat kér a Nemzeti Jogvédő Szolgálat21:07 Ha ég a ház ötemeletnyi zuhanás meg sem kottyan egy macskának20:38 Tizennyolc év börtönt kapott egy állítólag szivárogtató fehérorosz katonatiszt20:35 Van, ahol nem álltak ki "bátran Izrael mellett"20:13 Moszkvai pátriárka: az abortusz helyett a gyermek egyházi gondoskodásba adása lenne a megoldás19:55 Az EU is elítéli a Hamászt, és most nagyon aggódik a tagállamokban a bevándoroltatásnak köszönhető antiszemitizmus miatt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Nem túl megnyugtató: Biden zsidó külügyminisztere "megújítaná a demokráciát", amely "az egész világon veszélyben van"

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerdán a minisztériumban mondott első terjedelmesebb beszédében az Egyesült Államok előtt álló "legnagyobb próbatételnek" nevezte, hogy miként kezeli kapcsolatát Kínával, ami - mint közölte - az új amerikai kormányzat külpolitikájának központi részét képezi.
"Vállalni fogjuk a 21. század legnagyobb geopolitikai próbatételét, azt, miként kezeljük kapcsolatainkat Kínával" - jelentette ki. "Kína az egyetlen ország, amelynek olyan gazdasági, diplomáciai, katonai és technológiai hatalma van, hogy komoly kihívást jelenthet a stabil és nyitott világrend számára" - tette hozzá.
A politikus Pekingen kívül az éghajlatváltozás elleni harcot és a világjárványt nevezte az amerikai kormányzat előtt álló legfőbb külpolitikai kihívásnak.
Blinken szerint Washington azon dolgozik, hogy megújítsa a demokráciát, amely az egész világon veszélyben van, így az Egyesült Államokban is.
A külügyminiszter fogadkozott, hogy felélesztik a kapcsolatokat a szövetségesekkel, mindazonáltal hangsúlyozta: az Egyesült Államok nem cipelhet minden terhet egyedül.
A dpa német hírügynökség megjegyzése szerint ez utóbbi utalás lehet a katonai kiadásokra, amelyek régóta vita tárgyát képezik Washington és szövetségesei között.
A szabadkereskedelemről szólva Blinken azt mondta: az Egyesült Államok tanul a múltbeli hibákból, és biztosítja, hogy a kereskedelmi ügyleteket tiszteletben tartsák, és ne veszélyeztessék az amerikaiak állásait.
Elmondta: az Egyesült Államok a korábbiaknál jobban felkészül majd az olyan nagyszabású kibertámadásokkal szemben, mint amilyenek nemrég értek cégeket és kormányzati szerveket.
Beszélt arról is, hogy a kormányzat humánus és hatékony bevándorlási rendszert tervez bevezetni, amely a biztonságra és a törvényességre összpontosít, de menedéket is kínál, és foglalkozik a migráció hátterében álló okokkal is.
A diplomáciának mindig elsőbbsége van a katonai megoldásokkal szemben - szögezte le az amerikai diplomácia vezetője.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready