Bezár!
2021. április 22., csütörtök, Csilla, Noémi napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot18:23 Palesztin kormányfő: az izraeli kormány minden létező eszközt felhasznál, hogy beavatkozzon a választásokba 18:00 Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt17:48 Magánzárkában őrzik a zsidó-néger bosszúhadjárat legújabb áldozatát, de "legalább" félóránként megzavarják17:22 Lapértesülés: Biden az örmény népirtás elismerésére készül16:56 Kiszivárogtak az államtitkár szavai: "a magyar egészségügy nem élné túl a negyedik hullámot"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Nem túl megnyugtató: Biden zsidó külügyminisztere "megújítaná a demokráciát", amely "az egész világon veszélyben van"

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerdán a minisztériumban mondott első terjedelmesebb beszédében az Egyesült Államok előtt álló "legnagyobb próbatételnek" nevezte, hogy miként kezeli kapcsolatát Kínával, ami - mint közölte - az új amerikai kormányzat külpolitikájának központi részét képezi.
"Vállalni fogjuk a 21. század legnagyobb geopolitikai próbatételét, azt, miként kezeljük kapcsolatainkat Kínával" - jelentette ki. "Kína az egyetlen ország, amelynek olyan gazdasági, diplomáciai, katonai és technológiai hatalma van, hogy komoly kihívást jelenthet a stabil és nyitott világrend számára" - tette hozzá.
A politikus Pekingen kívül az éghajlatváltozás elleni harcot és a világjárványt nevezte az amerikai kormányzat előtt álló legfőbb külpolitikai kihívásnak.
Blinken szerint Washington azon dolgozik, hogy megújítsa a demokráciát, amely az egész világon veszélyben van, így az Egyesült Államokban is.
A külügyminiszter fogadkozott, hogy felélesztik a kapcsolatokat a szövetségesekkel, mindazonáltal hangsúlyozta: az Egyesült Államok nem cipelhet minden terhet egyedül.
A dpa német hírügynökség megjegyzése szerint ez utóbbi utalás lehet a katonai kiadásokra, amelyek régóta vita tárgyát képezik Washington és szövetségesei között.
A szabadkereskedelemről szólva Blinken azt mondta: az Egyesült Államok tanul a múltbeli hibákból, és biztosítja, hogy a kereskedelmi ügyleteket tiszteletben tartsák, és ne veszélyeztessék az amerikaiak állásait.
Elmondta: az Egyesült Államok a korábbiaknál jobban felkészül majd az olyan nagyszabású kibertámadásokkal szemben, mint amilyenek nemrég értek cégeket és kormányzati szerveket.
Beszélt arról is, hogy a kormányzat humánus és hatékony bevándorlási rendszert tervez bevezetni, amely a biztonságra és a törvényességre összpontosít, de menedéket is kínál, és foglalkozik a migráció hátterében álló okokkal is.
A diplomáciának mindig elsőbbsége van a katonai megoldásokkal szemben - szögezte le az amerikai diplomácia vezetője.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready