Bezár!
2021. április 22., csütörtök, Csilla, Noémi napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot18:23 Palesztin kormányfő: az izraeli kormány minden létező eszközt felhasznál, hogy beavatkozzon a választásokba 18:00 Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt17:48 Magánzárkában őrzik a zsidó-néger bosszúhadjárat legújabb áldozatát, de "legalább" félóránként megzavarják17:22 Lapértesülés: Biden az örmény népirtás elismerésére készül16:56 Kiszivárogtak az államtitkár szavai: "a magyar egészségügy nem élné túl a negyedik hullámot"16:42 Szijjártó a hegyeshalmi határnál egyeztetett16:17 Elkezdődött a Citadella megújítása
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Izrael nem hajlandó együttműködni Hágával - majd ők jól kivizsgálják a saját katonáik háborús bűncselekményeit

Binjámin Netanjáhu Miniszterelnöki Hivatalában az izraeli kormány tagjai és a külügyminisztérium szakpolitikusai tegnap és ma megvitatták, majd eldöntötték: a zsidó állam nem hajlandó együttműködni az izraeli katonák esetleges háborús bűneit kivizsgáló Nemzetközi Büntetőbírósággal. Választ azért küldenek Fatou Bensoudának, a Bíróság legfőbb ügyészének, amelyben közlik vele Netanjáhu miniszterelnök véleményét, miszerint nem kell Hágába menni, mert Izraelnek van hiteles igazságszolgáltatása, amely képes kivizsgálni az izraeli katonák esetleges háborús bűneire vonatkozó állításokat – írja az Jiszráél Há-Jom című újság.
Zoom
Netanjáhu: „önöknek nincs felhatalmazásuk arra, hogy megítéljék az izraeli hadsereg tevékenységét” (fotó: Menáhem Kaháná)
Miközben Joe Biden amerikai elnök néhány nappal ezelőtt föloldotta a hágai központú Nemzetközi Büntetőbíróság tisztviselőire a hivatali elődje, Donald Trump által kiszabott szankciókat, az ismét kormányalakításra készülő Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök ma megüzente Hágába: „Önöknek nincs felhatalmazásuk arra, hogy megítéljék az izraeli hadsereg tevékenységét”.
Mint ismert, a hágai nemzetközi szervezet korábban úgy döntött, hogy 2014 júniusáig visszamenőleg kivizsgálja az izraeli hadsereg és a Hamász Iszlám Ellenállási Szervezet által a megszállt Kelet-Jeruzsálemben, Ciszjordániában és a Gázai övezetben elkövetett emberiesség elleni és háborús bűncselekményeket.
A Nemzetközi Büntetőbíróság vizsgálódási szándékát, illetve az arra adandó izraeli választ ma és tegnap tárgyalták meg az izraeli kormány tagjai Binjámin Netanjáhu miniszterelnök vezetésével a Miniszterelnöki Hivatalban. A megbeszéléseken a kormány tagjain kívül a külügyminisztérium magas beosztású szakpolitikusai és a kormány jogi tanácsadója is részt vett. A kétnapos ülés végén az izraeli kormány tagjai úgy döntöttek, hogy a zsidó állam nem hajlandó együttműködni a Nemzetközi Büntetőbírósággal.
Mindamellett az izraeli kormány tagjai azt is eldöntötték, hogy hivatalos választ küldenek Fatou Bensoudának, a Bíróság legfőbb ügyészének, amelyben a többi között közlik vele: a Bíróságnak nincs semmiféle felhatalmazási arra, hogy kivizsgálják az izraeli hadsereg katonáinak tevékenységét. S ezen kívül Izrael eleve elutasítja azt a vádat, hogy katonái háborús bűnöket követnének el.
Zoom
A Nemzetközi Büntetőbíróság Hágában (fotó: AP)
A köztörvényes bűnöző Binjámin Netanjáhu miniszterelnök (háborús bűneire esetleg éppen a Nemzetközi Büntetőbíróság derítene fényt – H. J.) a kétnapos kormányülés végén összegezésként újfent kijelentette: „miközben a háborús bűncselekményeket elkövető terroristák ellen az izraeli hadsereg katonái a legnagyobb erkölcsiséggel harcolnak, a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság úgy döntött, hogy éppen Izraelt kívánja elmarasztalni. Ezt csak egyetlen, mégpedig a képmutatás szóval lehet illetni. Az emberi jogok védelmére létrehozott testület olyan ellenséges testületté vált, amely azokat védi, akik lábbal tapossák az emberi jogokat” – jelentette ki Netanjáhu, majd megismételte a korábban már szintén kifejtett véleményét: „Izraelnek szakmailag hiteles és tisztességes igazságszolgáltatási rendszere van, amely kivizsgál minden jogsértésre vonatkozó állítást, s éppen ezért a Nemzetközi Büntetőbíróságnak nincs felhatalmazása arra, hogy vizsgálódjon”.
Bibi korábban még azt is kijelentette, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróságnak az izraeli katonák esetleges háborús bűnösségét kivizsgáló szándéka nem más, mint „a képmutatás és az antiszemitizmus esszenciája”.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready