2021. június 21., hétfő, Alajos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:17 Már megint Niedermüller - ezúttal a buziszínű stadion miatt hálálkodik a gyurcsányista zsidó21:08 A BMW-nek több esze van: ők nem sietnek kukába dobni a belsőégésű motorokat20:53 Itt a legújabb vírus, de ez ellen nem kell oltakozni20:32 A spanyol kormány várhatóan kegyelemben részesíti az elítélt katalán politikusokat20:12 Egy tartomány kivételével egész Olaszországban feloldották a korlátozásokat19:25 Tovább szenved a Jászság a cigánybűnözéstől19:06 A GVH vizsgálja az építőipari alapanyag-drágulás okait18:40 Csak oltási könyvvel rendelkező tanárok táboroztathatnak - a Mi Hazánk tiltakozik18:17 Újabb medvetámadás történt Székelyföldön17:58 Hat évre ítélték a postán és virágboltban rabolni próbáló szegedi jogászt17:44 Keddtől hőségriadó lép életbe17:14 Önvédelemről, titokzatos idegenről és fehér fényről hazudozik Szilágyi István fia16:53 Kaleta futni hagyását is felhozta az ügyvéd a győri fideszes pedofil védelmében16:16 Az orosz flotta repülőgéphordozó-harccsoport megsemmisítését gyakorolta Hawaii irányában15:55 Gyermeket megkínzó rablót ítéltek 12 év fegyházra Tatabányán
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Sport :: :: Hozzászólások

Holokausztos érzékenységet sértett a német futballelnök, távoznia kellett

Reklám

Lemondott posztjáról Fritz Keller, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke azután, hogy egy hónapja a nemzetiszocialista idők egyik bírójához hasonlította Rainer Koch alelnököt.
A sportvezető április 23-án a szövetség ülésén vont párhuzamot a Münchenben törvényszéki bíróként dolgozó Koch és Roland Freisler között.
Utóbbi a népbíróság elnökeként állítólag halálra ítélt 2600 embert, akik a nemzetiszocialista rendszer ellenségei voltak, emellett "a holokausztban is szerepet játszott".
Az elnök kijelentése nagy vihart kavart, a szövetség regionális vezetői bizalmatlansági szavazást kezdeményeztek, és a szövetség etikai vizsgálatot indított ellene. Keller ugyan nem sokkal az eset után elnézést ért, ám Koch azt nem fogadta el.
A DFB-t 2019 óta irányító Fritz Keller hétfőn hosszú közleményben jelentette be lemondását, amiben írt saját felelősségéről, egyúttal azt is kifejtette, hogy a szövetségben sok a probléma, ami a távozásával sem oldódik meg.
"A DFB-t belső hatalmi harcok dúlják és az átláthatóság hiánya gyengíti" - írta a 64 éves Keller, hozzátéve, hogy hiába próbált javítani a szövetség működésén, reformokat bevezetni, folyamatosan falakba ütközött. "A szövetségben változásokra van szükség, ez elkerülhetetlen a közeljövőben."
Keller sorozatban a negyedik elnöke a DFB-nek, akinek botrány miatt kellett távoznia. Elődje, Reinhard Grindel azután mondott le, hogy kiderült, luxusórát fogadott el ajándékba, és be nem jelentett jövedelmekkel is vádolták. Őt megelőzően Wolfgang Niersbachnak és Theo Zwanzigernek egyaránt a 2006-os németországi világbajnoksággal kapcsolatban felmerült korrupciós vádak miatt kellett feladniuk elnöki pozíciójukat.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready