Bezár!
2021. július 25., vasárnap, Kristóf, Jakab napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:52 Áramkimaradást okozott egy franciaországi bozóttűz Spanyolországban és Portugáliában22:33 Újragondolt környezetvédelem21:54 Pásztorokra támadt egy medve Csíkban - egyikük meghalt, másikuk súlyosan megsebesült21:25 Embercsempész szállíthatta rakományát az örök segélymezőkre az M6-os autópályán20:54 Besározta magát a német RTL riporternője20:22 Könnygázt vetettek be Párizsban a koronakorlátozások miatt demonstrálók ellen20:03 Moslékzabálásra szólítják fel az "LMTQP+-embereket" és barátaikat az idei riszabulin19:27 Megint Orbán kedvenc c. bűnözőjét választotta elnökül a Fidesz stratégiai szövetségese19:11 Gázolt a vonat Balatonboglár közelében18:32 A "toleráns" Momentum a Mi Hazánk rendpárti tüntetésének betiltását követeli Jászapátiban17:40 Észtország száz kilométer szögesdrótot ajándékoz Litvániának17:25 Ürülékkel dobálták és levizelték a börtönben az Iced Earth Capitoliumot ostromló gitárosát16:57 Tizenötezer lakost evakuáltak a manilai agglomerációból16:41 "Énekeljük együtt jó hangosan a Himnuszt" - Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok15:23 Kormányrendelet: mostantól név szerint jelentenek a 60 év feletti oltatlanokról Magyarországon
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az olasz kormányfő megüzente a Vatikánnak, ne szóljon bele, hogyan hurcolják meg a normalitáspártiakat

Reklám

Mario Draghi olasz kormányfő arra intette a Vatikánt szerdán, hogy ne avatkozzon bele a "homofóbia" elleni törvénytervezet parlamenti vitájába, mert Olaszország világi állam.
A Vatikán korábban a "homofóbia és a transzfóbia ellen" kezdeményezett jogszabály-tervezet módosítását kérte, arra hivatkozva, hogy a változtatások sértenék a katolikusok véleményszabadságát.
Draghi a szenátusban elmondott beszédében leszögezte: a római parlament szabadon megvitathat törvényjavaslatokat, és elfogadhat jogszabályokat. Olaszország világi, nem pedig vallási állam - mondta, hozzátéve, hogy a jogrendszerbe olyan garanciák vannak beépítve, amelyek biztosítják, hogy a jogszabályok mindig összhangban vannak az alkotmányos elvekkel és a nemzetközi kötelezettségekkel.
Az olasz kormányfő ezzel az Olaszország és Vatikán Állam közötti 1929-es lateráni egyezményre utalt, amelyben szabályozták a Vatikán és az olasz állam kapcsolatait.
Sajtóelemzések precedens nélkülinek tartották az állam és az egyház modernkori kapcsolatai történetében, hogy a Vatikán "beleszól" az olaszországi törvényalkotásba. A Vatikán ugyancsak a lateráni egyezményre hivatkozva kifogásolta, hogy a törvénytervezet korlátozhatja a katolikus híveknek a szerződésben garantált vallásszabadságát. A szentszék jogi értelmezése szerint a törvénytervezet csorbítja az egyház szabadságát és a hívők véleményalkotását, mivel utóbbinak büntetőjogi következménye lehet.
A törvénytervezet a büntetőtörvénykönyvnek a diszkriminációra vonatkozó részét akarja módosítani: a faji, a nemzetiségi és a vallási okokból eredő kirekesztést a biológiai nem, a "társadalmi nem", a szexuális orientáció, valamint a testi és a szellemi fogyatékosság miatti diszkriminációval egészítenék ki súlyosbító körülményként. A javaslat jelenleg a felsőházi szavazás időpontjának kitűzésére vár.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready