2021. szeptember 24., péntek, Gellért napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:39 Orosz lap: nincs összefüggés a permi nyomozó öngyilkossága és az egyetemi ámokfutás között19:05 Illegális telepesfalu ellen tüntetett a palesztin, agyonlőtték a zsidó megszállók18:40 Szabadon engedték a volt katalán elnököt, de Szardínián kell maradnia18:35 Öten meghaltak balesetben Abonynál18:11 "A kézlevágás szükséges a biztonság érdekében" - a tálibok már csak azt vizsgálják, nyilvánosan kell-e végrehajtani17:41 Karácsonynak nem fér bele az integetés17:20 ORFK: egy hét alatt több száz intézkedés történt vezetés közbeni mobilozás miatt16:42 A torzó16:05 Schiffer: Jakab nem a nép, hanem a csőcselék hangja15:15 Műlábat rabolt az okos néger, majd a fejére kötözve sétáltatta14:48 Az amerikai kontinens legrégebbi ismert emberi lábnyomait fedezhették fel Új-Mexikóban14:04 Elkeseredésében spammelni kezdett a Jobbik13:50 Az már rendben van, ha a munkáltató írja elő a kötelező oltást?13:27 Európai Bordalfesztivál kezdődik Baranyában12:35 Nyilvánosságra hozták a biztonsági kamerák felvételeit a Kapitólium ostromáról
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Sojgu: IÁ-harcosok érkeznek Afganisztánba Szíriából, Líbiából és más országokból

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet harcosai érkeznek Afganisztánba Szíriából, Líbiából és több más országból - jelentette ki szerdán a tádzsikisztáni tárgyalásokon tartózkodó Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.
Sojgu ezzel kapcsolatban közölte: Oroszország megerősíti tádzsikisztáni katonai támaszpontjának harci képességeit, és kiképzésben részesít helyi katonákat.
A tárcavezető szerint a biztonsági helyzet gyorsan romlik Afganisztánban a nemzetközi csapatok kivonása közepette. Moszkva különösen azzal kapcsolatban adott hangot aggodalmának, hogy elmondása szerint növekszik az Iszlám Állam ereje Afganisztán északi részén. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség tájékoztatása szerint Sojgu az Afganisztánba érkező dzsihadista harcosokkal kapcsolatban kiemelte, hogy egyes esetekben "nagyon komolyan megszervezett" mozgalmakról van szó.
Az amerikai csapatkivonást elhamarkodottnak minősítő Sojgu elmondta, hogy Moszkva kiképzésben részesít tádzsik katonákat a Tádzsikisztánban működő orosz katonai támaszponton és a hozzá köthető létesítményekben. "Fokozott figyelmet fordítunk arra, hogy megerősítsük támaszpontunk harci képességeit, és tervet dolgozzunk ki arra, hogy együtt lépjünk fel abban az esetben, ha egy felkelő esetleg beszivárog" - mondta.
Egy magas rangú, meg nem nevezett orosz diplomata mindazonáltal a Reuters hírügynökségnek azt mondta: Oroszország biztonsági szempontból "előnyösnek" tartja egyúttal a tálib radikális iszlamista lázadók térnyerését Afganisztán északi részén, tekintve, hogy a tálibok nem ápolnak jó kapcsolatokat az Oroszország által még veszélyesebbnek tartott iszlamista szélsőségesekkel.
Oroszország augusztus 5-10. között hadgyakorlatot tart több mint ezer orosz, tádzsik és üzbég katona részvételével Tádzsikisztán Afganisztánnal határos részén.
Sojgu szerdán a tádzsik fővárosban, Dusanbéban tárgyalt kínai hivatali partnerével, Vej Feng-hóval. A kínai védelmi minisztérium a találkozót követően közleményt adott ki, amelyben úgy foglalt állást: Pekingnek és Moszkvának "meg kell erősítenie az együttműködést az afganisztáni és közép-ázsiai változó helyzet tekintetében". "Reagálva az afganisztáni és közép-ázsiai helyzet változására, a terrorizmus ellen együttesen harcoló feleknek össze kell hangolniuk megközelítéseiket, konszenzust kell kialakítaniuk, meg kell erősíteniük az együttműködést, és össze kell hangolniuk cselekményeiket" - áll a beszámolóban. A közlemény szerint a tárcavezetők egyetértettek abban, hogy Pekingnek és Moszkvának "határozottan meg kell védeniük Kína és Oroszország legfőbb érdekeit, a nemzetközi jog érvényesülését, valamint a regionális biztonságot és stabilitást".
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready