2021. szeptember 28., kedd, Vencel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:25 Mentőt hívott a borsodi "öngyilkosjelölt", majd rájuk támadt - és még ezért sem hajlandók lecsukni11:00 Kis híján tragédiát okozott a maszkmánia és a cigány agresszivitás10:47 Az Ukrajna nevű tolvajállam szerint csapást mértünk rájuk, "megfelelő válasszal" fenyegetnek10:06 Felmérés: Fegyőr és Jákob a két vesztes09:30 "Ha zenélsz, és ilyen jellegű szövegeid vannak, akkor túl sok jót ne várj" - interjú Sziva Balázzsal09:04 Szijjártó végre ki merte kérni magunknak - az ukrán nagykövet meghívót kapott a külügyminisztériumba08:57 Nyolc beteg halt meg, 265 új fertőzöttet találtak08:32 Esélye sem volt Tóth Csabának, azért lépett vissza a korábban Jakabék által is támogatott maffiózó07:42 Észak-Korea újabb rakétatesztet hajtott végre, és bírálta az Egyesült Államok ellenséges politikáját07:21 Egy komlói "rejtett erőforrás" egyszerűen szétverte a közlekedési lámpánál várakozó autót07:15 Készenlétbe helyezték a brit hadsereg teherautó-sofőrjeit az üzemanyag-ellátás segítésére06:52 Moszkva: nem a Gazprom miatt drága a gáz; Amerika ígérgette az LNG-t, de Európa helyett Ázsiába szállít06:43 Bukarest kötelezővé tenné a védettségi igazolást az egészségügyben06:26 Ismét több száz migráns érkezett Lampedusa szigetére06:02 Haitin elhalasztják a novemberre és januárra tervezett választásokat
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Újraindult Netanjahu korrupciós perének tárgyalása

Három hónapig tartó szünet után folytatódott hétfőn Benjamin Netanjahu volt izraeli miniszterelnök, a jobboldali Likud párt elnöke, a parlamenti ellenzék vezetője korrupciós perének tárgyalása - jelentette az izraeli média.
A jeruzsálemi körzeti bíróság hétfői tárgyalási napján folytatják az első tanú, Ilan Jesua, a Walla hírportál volt igazgatója meghallgatását, illetve az angolszász bírósági gyakorlatot követő, keresztkérdéses tanúmeghallgatását.
Jesua a legsúlyosabb vádpontnak tekintett 4000-es aktában, a Walla hírportál korrupt médiabefolyásolási ügyében tanúskodik. Az ügyészség vádirata szerint a volt kormányfő és családja a kéréseivel és követeléseivel éveken át rendszeresen befolyásolta az akkoriban legnépszerűbb portál hírközlését, cserébe Netanjahu gazdasági kedvezményeket adott a hírportál tulajdonosának, az Elovics házaspárnak.
A volt kormányfő az ügyészség szerint ezen ügyletekben visszaélt hivatalával, amikor 2014 és 2017 között miniszterelnökként és hírközlési miniszterként is szolgált.
Jesua megőrizte, majd átadta a rendőrségnek az Elovics családtól kapott utasításokat és kéréseket, amelyek a miniszterelnöktől és közvetlen környezetétől származtak, és amelyekben olykor azt is leírták, hogy milyen gazdasági előnyök függtek a kérések teljesítésétől.
A The Times of Israel című angol nyelvű hírportál szerint a Netanjahu védelmét ellátó ügyvédek annak bemutatásával próbálják aláásni a tanú vallomását, hogy Jesua más politikusok és üzletemberek számára is megjelentetett őket kedvező fényben bemutató újságcikkeket, és ez szerintük azt mutatja, hogy Netanjahu nem részesült előnyben a hírportálon.
Jesua korábban már befejezte tanúvallomását, de a védelem kérésére a bíróság elrendelte mobiltelefonjának és e-mail fiókjának újabb átnézését, mert a védelem megpróbálta az új üzenetekkel megmutatni, hogy a Walla igazgatója nemcsak Netanjahu és családtagjai, hanem mások kéréseit is teljesítette.
Netanjahu védőügyvédje szerint a felfedezett új anyagok jelentős és kiterjedt információkat hordoznak számos politikusról és közéleti személyiségről, akik kapcsolatban álltak a Walla szerkesztőségével. Az ügyészség szerint viszont a vádlottak kérésére lefolytatott vizsgálattal megszerzett új anyagok nem változtatják meg az ügyészség álláspontját, és nem befolyásolják a bizonyítékokat.
A Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerint a hétfői tárgyalási nap kezdetén az ügyészség kiegészítő nyomozást kért Avi Alkalaj, a Walla egykori szerkesztője ügyében a Jesua telefonjában talált új bizonyítékok nyomán, de ez ellen Netanjahu védőügyvédei tiltakoztak.
A legsúlyosabb, akár tíz év börtönbüntetési tétellel sújtható vádpont a volt kormányfő ügyében a megvesztegetés a Bezeq telekommunikációs óriásvállalat főrészvényesével, Saul Eloviccsal folytatott ügyletek miatt.
Először fordult elő Izrael történelmében, hogy hivatalban lévő miniszterelnököt vesztegetéssel vádoltak, ráadásul a hivatali ideje alatt elkövetett korrupció miatt. Ehud Olmertet, a Netanjahu előtti kormányfőt korrupcióért börtönbüntetésre ítélték, de ő már a nyomozás alatt lemondott, és miniszterelnöki kinevezése előtt követett el törvénytelenségeket.
Benjamin Netanjahu tagadja, hogy bármilyen jogsértést követett el, és azt állítja, hogy az ellene felhozott vádak koholtak, politikai puccskísérlet áldozata, amelyben részes a helyi média, a rendőrség és az ügyészség is.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Ki lesz a moslékkirály(nő) a vörös előjáték végén?
» Dobrev» Karácsony

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready