Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója Twitteren kommentálta, hogy elrendelték a részleges mozgósítást Oroszországban.
Podoljak azt írta, hogy az orosz társadalom „meg akarta tudni”, milyen a háború, és most meg is tudhatják, mivel "a határokat lezárták, elrendelték a teljes mozgósítást" (persze ebben is hazudik - a szerk.), korlátozzák a szólásszabadságot, kiküldik a behívóleveleket, és azokat, akik tiltakoznak, tíz évre börtönbe zárják.
Itt az ideje, hogy megfizessenek a gyűlölködésért. Eljött a halál ideje – írta az ukrán elnök tanácsadója.
Medvegyev: nukleáris fegyverek is felhasználhatók a csatolt területek védelmére
Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök szerint a Moszkva arzenáljában lévő bármely fegyver – beleértve a stratégiai nukleáris fegyvereket is – felhasználható az Ukrajnától Oroszországhoz csatolt területek védelmére.
A nyugati berendezkedésnek és általában a NATO-országok minden polgárának meg kell értenie, hogy Oroszország a saját útját választotta – mondta Medvegyev a Telegraph híradása szerint.
A politikus, aki egyben az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese is, kijelentette, hogy az oroszok által beiktatott és a szakadár hatóságok által tervezett népszavazások ukrán területek nagy részén megtörténnek, és „nincs visszaút”.
Egy kis áttekintés a Telegraphtól:
Zoom
(Index nyomán)