Motorbalesetet szenvedett Petr Pavel cseh államfő; sérülései nem súlyosak, de néhány napra kórházi megfigyelés alatt tartják Prágában - közölte csütörtök este a cseh elnöki hivatal az X-en.
Az elnököt a prágai Központi Katonai Kórházban ápolják - erősítette meg Jitka Zinke, a kórház szóvivője. Arról azonban nem tudott tájékoztatást nyújtani, hogy mennyi ideig tartják bent Pavelt.
Vit Kolar elnöki szóvivő a Cseh Televízióban arról beszélt, hogy Pavel valószínűleg néhány napig marad a kórházban. Mint mondta, kisebb sérülésről van szó, de a kórház még nem állapított meg pontos diagnózist. Hozzátette: ha bármilyen változás történne, arról nyíltan és átláthatóan fognak tájékoztatni.
Kolar megjegyezte, hogy a balesetnek nincs jelentős hatása az elnök következő elfoglaltságaira.
A baleset zárt versenypályán történt, ezért a rendőrség nem kezeli közlekedési balesetként, és nem indított vizsgálatot az ügyben.
A 62 éves Petr Pavel tavalyi köztársasági elnökké választása óta sem hagyott fel a motorozással. Pavel, aki korábban a cseh hadsereg vezérkari főnöke volt, köztudottan kitűnő fizikai állapotnak örvend, februárban például ejtőernyőzött.
(MTI)