Mérkőzés közben összeesett és meghalt péntek este Patrick Ekeng, a Dinamo Bucuresti román élvonalbeli labdarúgócsapat kameruni játékosa - jelentette be a klub.
A 26 éves középpályás a Viitorul Constanta ellen hazai pályán játszott mérkőzés 69. percében lett rosszul. Miután összeesett, azonnal kórházba szállították, és másfél órán át próbálták újraéleszteni, de sikertelenül.
A kameruni válogatott játékos csereként állt be, és mindössze hét percet volt a pályán, mielőtt rosszul lett. Patrick Ekeng - aki korábban spanyol, svájci és francia klubokban is szerepelt - tavaly került a fővárosi román csapathoz. Családja (felesége és kislánya) Párizsban él.
Médiaértesülések szerint szívroham végzett vele.
A Dinamónál nem ez volt az első ilyen eset. A csapat korabeli kapitánya, Catalin Hildan szintén mérkőzés közben lett rosszul és halt meg 2000 októberében.
A Dinamo Bucuresti-Viitorul Constanta meccs 3-3-as állásnál szakadt félbe Ekeng rosszulléte miatt.
(MTI)
Frissítés: Nem volt defibrillátor a mentőautóban, az orvos a lelátón ült
Meg nem erősített információk szerint a mérkőzés helyszínén lévő mentőautó nem volt megfelelően felszerelve, nem volt rajta defibrillátor sem – mondta el az M1 Híradóban az MTVA székelyudvarhelyi tudósítója. A mentő a tudósító információi szerint a pálya szélén állt, de csak mintegy három perc elteltével hajtott az eszméletlen játékoshoz.
Ráadásul a híradások szerint az orvos sem volt a mentő közelében, a lelátóról figyelte a meccset, amikor a tragédia történt.
Úgy tudni, hogy a játékost a kórházba szállítása után másfél órán át próbálták újraéleszteni, sikertelenül. Halálának pontos okát valószínűleg csak a boncoláskor lehet majd megállapítani.
A román hatóságok eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen. A sajtó szerint már szombaton több személyt kihallgatnak, többek között a mérkőzésen szolgálatot teljesítő orvost is.
A Dinamo saját orvosa szerint az országos sportegészségügyi intézet a szokásos vizsgálatok során Ekenget játékra alkalmasnak nyilvánította.
Pénteken este Dinamo szurkolói, a klubvezetés és a játékosok gyertyát gyújtottak a pályán, ott, ahol a fiatal játékos összeesett.