Szombatra egyeztetést tervezett a MÚSZ a lázadó úszók edzőivel, ám ők külön-külön közölték, hogy nem tudnak ott lenni. A Nemzeti Sport szerint a legjobb úszók után már a legjobb edzők sem adnak Gyárfásék szavára.
Miután egyre több kormánypárti politikus határolódik el finoman a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnökétől, és elmaradt a szombatra tervezett egyeztetés is a "renitens" úszók trénereivel, Gyárfás Tamás és a MÚSZ légüres térbe kerülhet - elemezte a helyzetet a szombati Nemzeti Sport.
Zoom
Az ezdőket Hargitay András szövetségi kapitány, és Nagy Orsolya, a szövetség úgyvezetője várta volna egyeztetésre 30 perces etapokban, de az érintettek - a BVSC, az MTK és az UTE edzői - külön-külön jelezték, hogy nem tudnak elmenni a beszélgetésre.
Végül a MÚSZ lemondott arról, hogy még a windsori rövid pályás világbajnokság előtt párbeszédet kezdjen az érintettekkel. A lap szerint alighanem számon kérték volna az edőkön a lázadó úszók - köztük a Verrasztó testvérek, Gyurta Dániel, Kapás Boglárka - viselkedését. Gyurta egyébként nem megy a kanadai vb-re, így nehéz elképzelni, hogyan tudják majd ott szóra bírni edzőjét.
A szombati Blikknek is hasonló információi voltak az elmaradt egyeztetésről, azt írták, egyedül Verrasztó Dávid edzője, a 29 éves Molnár Ákos ment volna el a meghívottak közül, de őt már emailben úgy tájékoztatták, hogy elmarad a beszélgetés. A Kapást edző Virth Balázs elfoglaltságra hivatkozott, Kovácshegyi Ferenc szintén nemet mondott, a Verrasztó Evelynt és Bernek Pétert felkészítő Nagy Péter is kikosarazta Gyárfásékat.
A számonkérés elmaradása a Nemzeti Sport szerint arra utal, hogy a legjobb úszók után a legjobb edzők sem adnak már a szövetség vezetőinek szavára, tehát oda a MÚSZ tekintélye.
Frissítés: Szűkszavú közleményt küldött a sajtónak vasárnap a Magyar Úszószövetség.
Így szól:
Sajnálatos, hogy a Nemzeti Sport napok óta sorozatosan téves, hamis, ellenőrizetlen híreket, információkat tesz közzé.
Mindez nincs összhangban a méltán nagy tekintélyt szerzett lap hagyományaival.
Ennél pontosabban nem fogalmazták meg, mit tekintenek hamis hírnek, és bár a HVG visszakérdezett a beérkezett levélre, választ nem kaptak.
Így azt sem tudjuk meg, hogy mit tekintenek sorozatos téves információnak. Szombaton megjelent egy nagy port kavaró, a Gyárfás Tamás vezette úszószövetséget is komolyan érintő információ a lapban, ebben az szerepelt, hogy a Gyárfást bíráló úszóedzők már el sem mentek arra a megbeszélésre, amelyet a szövetség szervezett, a lap sejtetése szerint abból a célból, hogy az edzőkön számon kérjék, hogy az úszóbotrányban miért Hosszú Katinka mellé álltak.
(HVG - NSO nyomán)
Kapcsolódó: