Az 1956-os eseményeket feldolgozó társasjáték szórakoztató formában bemutatja be történelmünk e hősies korszakát. A résztvevők átélhetik az 1956 októberében felkelők helyzetét, valódi problémáit, a történelem iránt még nem vagy alig érdeklődő tizenéves generáció is könnyedén tud azonosulni velük. A játék maradandó elméket állít a szabadságharcnak, a forradalom eszméjének, a hősöknek és az áldozatoknak egyaránt. A készítők ügyeltek a történelmi események kronológiai megjelenítésére, a korabeli fotókkal és korhű rajzokkal támogatva és a forradalom igazi hősei szerepelnek benne Pongrátz Gergelytől, Tóth Ilonától, Potyka bácsitól kezdve Mansfeld Péteren át Wittner Máriáig.

A játék tábláján a játékosok – maguk a névtelen forradalmárok – Budapest legfontosabb helyszínein néznek szembe azon kihívásokkal, amiket 1956 hús-vér embereinek is meg kellett oldaniuk. Felvehetik az harcot az ÁVH-val, Molotov-koktélokat dobhatnak a tankokra, vérüket hullatják a szabadságért. Aki játszik, valóban úgy érezheti, hogy egy időgéppel visszakerülve újraélheti a soha nem felejthető októberi napokat. A kooperatív játékmódnak - egy csapatban harcolunk - köszönhetően a játékosok együtt gondolkodva küzdenek az eredeti események nehézségeinek megoldásán, mely felidézi az összefogás, az közös erő eszméjét, így különleges „forradalmi” hangulatot csempészhet az otthonokba, iskolákba.
Zoom
Három különleges játékmódot tartalmaz a doboz, melyből mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt. A Felkelő játékmód versenyfutás az idővel az áhított szabadságért, egyszerű szabályokkal, és akár a nagyszülők is tudják játszani unokáikkal. A Bajtárs játékmód betekintést enged az események legapróbb részleteibe. A Szembenálló játékmódban egy játékos a szovjet parancsnok szerepébe bújva próbálja felőrölni a magyarok dicső forradalmát, a többi játékosnak őt kell legyőzniük.
Zoom
A játékban az október 23-ától kezdődő hetet kell „túlélnünk”, és van lehetőségünk győzelmet aratni az elnyomással szemben. Az ellenséges egységek folyamatos nyomását visszaverni, a szabadság elé állított falakat ledönteni, az országot megmenteni: ez a játék célja, ez ’56 üzenete.
A 60 éve történt eseményeket feldolgozó társasjáték egy remek, interaktív módja a nemzeti tudat alakításának, a történelmi események, fotók, korhű illusztrációk és pontos adatok átadásával.
Zoom
A kiadó kiemelten figyelt arra, hogy az eredetileg külföldön már nagy sikert aratott játék itthon is megjelenhessen, és az értékteremtés magyar emberek munkáján keresztül valósuljon meg, mert ez az egész ország érdeke.
Zoom