Király András
Király András, a Jobbik szóvivője a párt honlapján közölt önéletrajza szerint átlagos jobboldali fiatal. ”Az esti közös imádságok, Biblia-olvasások, a közös szentmisék, családi programok, közös élmények, a családon belüli szeretet, összefogás, ragaszkodás ébresztettek rá: életem legmeghatározóbb dolga a családom“ - írja.
A katolicizmus neveltetésének fontos része, gimnáziumba a piaristákhoz járt, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója. Hivatalos önéletrajzában utazásai közül a csíksomlyói zarándoklatokat és erdélyi túráit emeli ki.
De létezik egy másfajta Király András is. Nyilvánosan elérhető fényképei és videói alapján egy művelt, környezettudatos, a jó bort és a jó marihuánát is kedvelő, toleráns fiatalember arcéle rajzolódik ki - írja örömködve az Index egyik blogja.
Míg pártja szimpatizánsai egy melegfelvonulás láttán a husángokhoz és a tojásosdobozhoz nyúlnak, Király inkább elvegyül a transzvesztiták színes forgatagában, önfeledten ölelkezik bőrtangás fekete férfiakkal és hidrogénszőke fiúkkal - folytatódik az írás, a képeken pedig sajnos valóban úgy tűnik, hogy Király látható.

Király András?

A felvételek 2008-ban, a kanadai Meleg Büszkeség Napján készültek. Király telefonos megkeresésünkre elismerte, hogy részt vett a felvonuláson, később előadást is tartott ”a kanadai devianciáról“, azaz kvázi kutatási céllal járt ott. Király azt sem tagadta, hogy marihuánát szívott. ”Persze, mindenki átesik ezen“ - mondta. A Picasa nyilvános képgyűjtő oldalon látható, ahogy egy barátjával a shootgun néven ismert haladó technikával fogyaszt füvet. Egy másik képgalériában az is látható, ahogy két feltűnően csinos fiatal lánnyal pipából fogyaszt kenderszármazékot - sorolják a Jobbikon röhögő zsidók.
Tovább is van, de nincs gyomrunk hozzá. A felvételek - és hát a nyilatkozata - alapján szinte biztosra mondható, hogy a Jobbik szóban forgó szóvivője a szereplője az említett, nemzeti radikálishoz, és egyáltalán, normális, keresztény magyar emberhez méltatlan eseményeknek.
Várjuk tehát az érintettek reagálását és a következményeket.
(kepviselofunky.blog.hu nyomán)
Néhány további kép: