A Gárda-vezetés szerint belügy
A Jobbik elnöke sajnálja, ami a volt szóvivőjükkel történt, de becsüli, amiért lemondott, hogy ne okozzon kárt a pártnak. Szerinte a "gárdista hölgynek" is így kellene tennie (a párhuzam viszont sántít egy kicsit, mert Király továbbra is Jobbik-tag, a szajhának viszont nincs tisztsége a Gárdában), de nem akar beleszólni a Gárda ügyeibe. A Barikád készített interjút Vonával.
- Elnök úr, hogyan látja a kampány helyzetét a finisben?
- Elképesztő nyomás alá helyezett bennünket a Fidesz és az MSZP. Teljesen megrémültek a Jobbik erősödésétől, és mivel sem politikailag, sem szakmailag nem tudtak bennünket lesöpörni, így más eszközhöz kellett nyúlniuk. Kb. két hónapja hallottam egy támogatónktól, hogy a két párt kampánystratégiájának vezető alakjai összejöttek, hogy közösen egyeztessenek a Jobbik elleni fellépésről. Érti?! A kampány alatt ezek összejárnak. Ott állítólag azon keseregtek, hogy nem tudnak mit kezdeni a Jobbikkal. Ezért kellett stratégiát váltaniuk. Jelenleg a legaljasabb eszközökhöz nyúlnak, elképesztő lejárató kampányba kezdtek. Az ATV, a TV2, a Hír TV és az Echo TV lényegében ugyanazt mondják, más-más előjelekkel: a Jobbikot el kell taposni. Közös még, hogy bennünket soha nem kérdeznek meg. Az pedig, hogy az MTI tudósítói csak akkor adhatnak hírt egy rendezvényünkről, ha ott balhé történik, már tényleg a megvalósult sztálinizmus. Ez mindenképp magyarázatot követel.

- Mit szól a botrányokhoz? A szóvivőjük lemondásához, a pornómúltas gárdistához és a többi esethez?
- Király András egy rendkívül tehetséges, tisztességes ember, aki áldozatául esett néhány szerencsétlen fotónak. Sajnálom, ami vele történt, de becsülöm azért, mert önként lemondott, hogy védje a pártot és ezáltal a nemzeti oldal ügyét. Szerintem a gárdista hölgynek is így kellene eljárnia, de a Gárda a személyi ügyeit saját maga intézi. Nekünk véleményünk lehet, de az ügyet nekik kell rendezniük. Ezek az események két dolgot jeleznek. Egyrészt nem találnak rajtunk igazi fogást, másrészt hogy jó úton járunk, hiszen nagyon félnek tőlünk. Ha csak ennyit tud felmutatni a Fidesz és az MSZP a maguk titkosszolgálati eszközeivel, az azt jelenti, hogy nagy bajban vannak. Gondoljon bele, több száz ember dolgozik itt is, ott is azon, hogy gyenge pontokat találjanak rajtunk. A Magyar Hírlapnál – amely mellett annak idején egyedül a Jobbik állt ki, személy szerint én magam is – állítólag egy négyfős stáb alakult csak erre a célra. Nekünk ez olyan, mint egy-két szúnyogcsípés, ami kellemetlen, viszket is, de nem hal bele az ember. Néhány hét múlva viszont mi az ő valódi ügyeikkel fogunk viszontválaszt adni az Országgyűlésből. Az a számukra pedig nem csupán szúnyogcsípés lesz.

- Nem lehet könnyű lelkileg elviselni ezt a sok támadást.
- Mivel tudjuk, hogy miért kapjuk, így elég jól viseljük. A legnehezebb az embernek az önuralmát megőriznie, hiszen nem szabad, hogy a harag vagy a düh legyen a tanácsadónk. Az elnökségin megbeszéltük, hogy akármilyen aljas támadások is várjanak ránk, nem szabad lesüllyednünk a szintjükre. Bárki megnézheti, hogy ha a Jobbik vezetői kritizálják a Fideszt, akkor azt mindig tények és konkrét érvek mentén tesszük. A Fidesz támadásai viszont rendre aljas és hazug rágalmakból állnak. Higgye el, többen is megkerestek már bennünket, személy szerint engem is, hogy szívesen kitálalnának a Fidesz vezetőinek magánéletéről, de mi nem akarunk idáig eljutni. Nógrád megyében az egyik fórum után egy úr félrehívott, a kezembe nyomott egy telefonszámot, és azt mondta, hívjuk fel, ha pikáns részleteket akarunk tudni Bayer Zsolt, Széles Gábor, Deutsch Tamás, Tőkés László vagy akár Orbán Viktor magánéletéről. Én elmagyaráztam neki, hogy ezek az emberek a politikai ellenfeleink, küzdünk ellenük, de a gyermekeiknek, a szeretteiknek nem szeretnék ártani. Ez nem a mi szintünk.

- Nem tart attól, hogy összefognak önök ellen?
- Nem, hiszen ez már most is így van. A nagykoalíció a háttérben már létrejött. Ellenünk, és azért, hogy a húsz év hazugságai, hazaárulásai soha ne kerülhessenek nyilvánosságra. Talán ön is hallotta, amikor Kövér László arról beszélt, hogy szükséges a szocialistákkal való összefogás. Vagy amikor Bajnai megdicsérte Orbánt az Országgyűlésben. Már a látszatra sem ügyelnek. Itt flörtölnek gusztustalan módon a szemünk előtt. Remélem, hogy sok ember jön rá mindenféle oldalról: becsapták. Nem kicsit, nagyon.

- A kampányban mennyire árthatnak a Jobbiknak?
- A szavazóbázisunk nagyon tudatos, elszánt és okos tábor. Nem lehet őket félrevezetni, ezért is szavaznak ránk. Az ilyen támadások inkább csak megerősítik, megszilárdítják ezt a tábort, hiszen ezeket a rágalmakat nem csupán a párt vezetőinek, hanem a szimpatizánsainknak is el kell viselniük. Az persze lehet, hogy a bizonytalan szavazók között, akik szavazni sem biztos, hogy elmennének, okozhat problémát az ilyen lejárató kampány.

- Milyen ellenlépéseket tudnak tenni?
- A folyamatos védekezés kevés. Természetesen cáfoljuk sorban a vádakat, és ahol tudunk, jogi úton is elégtételt veszünk, de ez a kampányunkon nem segít. Ezért folytatjuk azt a munkát, amelyet elkezdtünk, járjuk az országot, bemutatjuk a programunkat, a kormányzati elképzeléseinket. Több tízezer aktivistánk van, akik ingyen és bérmentve dolgoznak, nem ismerve a lehetetlent. Az ő segítségükkel lábon fogjuk megnyerni ezt a választást. Amíg a többiek a tévében hazudoznak, és a saját mocsarukból dobálják a sarat, addig mi közvetlenül megyünk el az emberekhez. Mindenhol ott vagyunk, és mindenhol ott leszünk.

- Mégis milyen eredményre számít a választásokon?
- A győzelemre. Nem tűzhetünk ki más célt. Az MSZP tönkretette ezt az országot, a Fidesz pedig gyáván és sok esetben cinkos módon összejátszva vele végignézte azt. Egyik sem érdemel kormányzati felelősséget.

- Mit ért az alatt, hogy cinkosan összejátszottak?
- Értem a Lisszaboni Szerződés aláírását, a rádiófrekvenciák körüli mutyit, azt, hogy a népszavazási kérdések közül kivették a földkérdést, valamint a titkosítások feloldásának szigorítását, vagy éppen azt, amikor Orbán Viktor meghirdette a 72 órás ultimátumot.

- Az utóbbit miért?
- Az nem a kormánybuktatásról szólt, hanem pont az ellenkezőjéről. A Fidesz ráijesztett a szocialistákra, hogy azok összezárjanak Gyurcsány mögött. Orbán egyszerűen nem akarta, nem merte elvállalni a kormányzást. Nekik egyszerűbb volt, ha minden felelősség nélkül csak annyit kell mondani hetente kétszer: Gyurcsány a hibás. Az már nem érdekelte őket, hogy az ország és a nép belepusztul abba, hogy egy mentálisan sérült ember szétveri az országot.

- És mit kezdene a Jobbik ebben a csődhelyzetben az országgal?
- Megneveztük az államfő-, a kormányfő- és a miniszterjelöltjeinket. Kiadtunk a programunkat még januárban. Azt hajtanánk végre. Az első tíz intézkedésünket is nyilvánosságra hoztuk. Felszámolnánk a politikusbűnözést a mentelmi jog eltörlésével és a titkosítások feloldásával, módosítanánk a földtörvényt, csökkentenénk az adóterheket a munkahelymentés és –teremtés érdekében, megadóztatnánk a multikat, megvédenénk a devizahiteleseket a kilakoltatástól, csökkentenénk a közüzemi díjakat, elvennénk az MSZMP egykori csúcsvezetőinek luxusnyugdíját és azt szétosztanánk a többi nyugdíjas között, felállítanánk a csendőrséget, visszaadnánk a magyar állampolgárságot a határon túli magyaroknak és a szociális segélyeket közmunkához kötnénk.

- Ez nem lesz egyszerű…
- Ez tévedés. Az ország talpra állításához nem a program, nem a szakértők, nem az emberek akarata vagy szorgalma, nem az ország adottságai hiányoznak, csupán egy dolog: a politikai akarat. Ennek az országnak az elmúlt húsz évben a vezetői vagy tolvajok, vagy beszariak voltak. Az esetek többségében ráadásul egyszerre mindkettő. Húsz év egy politikai garnitúrát nagyon elhasznál, még a jóból is sok ennyi idő, hát még az ilyen hitványból. Itt az ideje, hogy takarodjanak a sok hazugságukkal, harácsolásukkal és hazaárulásukkal együtt, és jöjjön végre egy új korszak.

- Elnök úr, hogyan tölti a húsvétot? Nincs megállás, ugye?
- Dehogynem. A húsvétot a családommal töltöm, elvonulva. Már nagyon vágyom arra, hogy kikapcsoljak pár napra, és a szeretteimmel legyek. A kereszténység legnagyobb ünnepén egyébként sincs helye a politikai kampánynak.

- És húsvét után?
- Utána persze folytatódik a kampány. Tesszük a dolgunkat. Elkezdtünk valamit, amit be kell fejezni. Magunk mellé állítottunk több százezer, lassan több millió magyar embert. Végigmegyünk ezen az úton, nem tudnak megállítani bennünket. Akár kinőhet Mesterházy Attilának újra a szakálla, Bokros Lajos meg megborotválkozhat, netán Orbán Viktor hosszú bujkálás után kiállhat egy vitára. Bármi is történjen, a radikális változás meg fog történni. A nép nevében, a Jobbik által.
Kapcsolódó: