2019. január 23., szerda, Zelma, Rajmund, Emese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:28 A szíriai helyzetről tárgyalt Putyin Erdogannal21:03 A Legfőbb Ügyészség előtt tüntettek a Jobbik cimborái20:18 Megvédjük Nagy-Magyarországot!19:55 Több mint négymillió e-személyi van forgalomban19:43 Kikapott a magyar kézilabda-válogatott Norvégia ellen19:20 A pápának az amerikai-mexikói határ megerősítése sem tetszik - szerinte nem is kellene tartani a beözönlőktől18:54 Terjed az influenza18:17 Horváth Csaba megint megkapta Tarlóstól17:48 Ausztriában is kénytelenek voltak elismerni: tíz betolakodóból négy hazudik az életkoráról17:11 Ötmillió darab captagon tablettát találtak Görögországban16:31 Vona szerint Sneidernek bocsánatot kellene kérnie, veszélyben a baloldali együttműködés16:11 Egyhetes sztrájkot hirdetett az Audi szakszervezete16:01 Nem szavazta meg a Fővárosi Közgyűlés a túlóratörvény elleni határozatot15:44 Karácsony és Horváth mérkőzik a baloldali főpolgármester-jelöltségért - utóbbi számít a Jobbikra is14:55 Japánba is elmegy a pápa - igazán elsajátíthatná ott a migránskezelési alapelveket
24 óra legolvasottabbjai

Politikusbűnözés ::

A kétharmados "nemzetieknek" hála a D-209-es évi ötvenezer euróért lógathatja a lábát a veszteséges TVK-nál

Egy volt Fidesz-szavazó olvasónk levele:
A Mol Nyrt. legnagyobb tulajdonosa a magyar állam, amely a részvények csaknem 25%-át birtokolja. A Mol Nyrt. csaknem 100%-os tulajdonában lévő leányvállalata a TVK Nyrt., amelynek honlapja szerint a TVK igazgatóságának tagja dr. Medgyessy Péter, az egykori D-209-es ügynök.

Nem újkeletű a barátság
Az egykori szocialista kormányfő, egykori D-209-es ügynök igazgatósági tagsága mellett működő TVK 2011-ben csaknem 11 milliárd Ft veszteséget, még 2012-ben több mint 9 milliárd Ft veszteséget produkált.
2012. évi TVK igazgatósági tagságáért az egykori D-209-es ügynök 50 000 euró, megközelítőleg 15 millió Ft tiszteletdíjban részesült. Ezek az adatok a TVK honlapján elérhetőek.
2013. február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján valamennyi Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőt, Orbán Viktor miniszterelnök urat, Áder János köztársasági elnök urat és Kövér László házelnök urat e-mailben tájékoztattam az egykori D-209-es ügynök Mol-csoportban elfoglalt jelenlegi pozíciójáról intézkedésüket kérve, de intézkedés nem történt.
2013. április 11-én személyesen egyeztettem a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjához tartozó országgyűlési képviselőmmel, de érdemi lépés ezidáig nem történt.
2013. április 18-án, a Bajnai Gordon, egykori szocialista miniszterelnök által alapított Haza és Haladás Alapítvány a honlapján nyilvánosságra hozta, hogy a Mol 2011-ben 10 millió Ft-tal, 2012-ben újabb 15 millió Ft-tal, két év alatt összesen 25 millió Ft-tal támogatta alapítványukat.
2013. április 20-án e-mailben jeleztem a Molban az állam tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszter asszonyának és két államtitkárának a Mol-csoportban kialakult helyzetet, kérve az alábbiakat:
- A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t - mint amely szervezeten keresztül gyakorolják a tulajdonosi jogokat - utasítsák, hogy Hernádi Zsolt úr és Mulham Basheer Abdullah Al Jarf úr ismételt igazgatósági taggá választását ne támogassák a Mol 2013. április 25-ei rendes évi közgyűlésén.
- Azonnali, minden részletre kiterjedő vizsgálat elrendelését a Mol-csoportnál kialakult helyzet, az állapotok tisztázása az állami tulajdon védelme érdekében.
- Intézkedések megtételét dr. Medgyessy Péternek a TVK igazgatóságából való eltávolítása érdekében.
- A vizsgálatok lefolytatásának idejére a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója (Hernádi Zsolt) igazgatóságának felfüggesztését.
Választ a minisztériumból eddig nem kaptam, viszont április 25-én a magyar állami tulajdon képviseletében eljárók szavazatával is Hernádi urat és Mulham Basheer Abdullah Al Jarf urat ismét 5 évre a Mol igazgatóságának tagjává választották.
Mindenki elgondolkodhat az alábbiakon:
- Hogyan fordulhat elő, hogy kétharmados „jobboldali” Fidesz-KDNP parlamenti többség mellett az egykori D-209-es ügynök az állami befolyás alatt álló TVK igazgatóságában évi 50 000 euró tiszteletdíjért ott ülhet, miközben a TVK évről évre 10 milliárd Ft körüli veszteséget produkál?
- Hogyan fordulhat elő, hogy az Orbán Viktor baráti körébe tartozó Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatósága alatt működő, állami befolyás alatt álló Mol Nyrt. kétharmados „jobboldali” Fidesz-KDNP parlamenti többség mellett 2 év alatt 25 millió Ft-tal támogatta a balliberális Haza és Haladás Alapítványt, amely elvileg a Fidesz politikai konkurenciájához tartozó Bajnai Gordon alapítványa?
- Miután megkapták az e-mailemben felsorolt személyek a jelzéseket a Mol-csoportban kialakult helyzetről, vajon miért nem léptek, lépnek?
- Lehet, hogy azért nem léptek, lépnek, mert a Fidesz-KDNP és a balliberális körök lemutyiztak, megállapodtak egymással vagy az egykori D-209-es ügynök esetleg valamivel zsarolja azokat, akik léphetnének?
Én elgondolkodtam.
Üdvözlettel:
egy volt Fidesz-szavazó, a hazáját szerető, a hazájáért tenni akaró állampolgár


Hozzászólások ( hozzászólás)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready