/Videóval frissítve/
A Jobbik tájékoztatást vár Kiss Szilárd volt mezőgazdasági attasé ügyéről a parlament nemzetbiztonsági bizottságának következő ülésén.
Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az Alkotmányvédelmi Hivatal, az Információs Hivatal és a kormány képviselőitől az ügy eddigi állásáról beszámolót vár és a kormánytagok felelősségének tisztázását kéri.
A politikus szerint Kiss Szilárdnak az orosz alvilággal is komoly kapcsolatai voltak, így azt is megkérdezné, őrzi-e a földművelési vagy más tárca e kapcsolatokat, és vannak-e más, nemzetbiztonsági kockázatot jelentő szereplők a minisztériumokban.
A Jobbik szóvivője a kettős mérce klasszikus eseteként értékelte, hogy míg a kormány Kiss Szilárd ügyéről hallgat, addig a minősített adatokat, államtitkokat nem kezelő Kovács Béla jobbikos EP-képviselőt "politikai értelemben keresztre akarják feszíteni".
Az előzetes letartóztatásban lévő Kiss Szilárdhoz konkrét bűncselekmények - korrupció, hivatali visszaélés - kötődnek, ezért a kormány kezdhetné a közélet megtisztítását ezzel az üggyel - vélekedett Mirkóczki Ádám, aki azt is jelezte, szerinte beszédes lesz, ha a nemzetbiztonsági bizottság nem veszi napirendre a kérdéskört.
(MTI)