A tegnap közölt, a kristályéjszaka létrejöttében kulcsszerepet játszó terrorista zsidóról (Herschel Feibel Grynszpan, vagy Hersel Fejbel Grünspan, attól függően, hogy melyik gazdatest nyelvén írjuk - a szerk.) szóló cikkhez érdemes hozzáfűzni némi kiegészítést. Előrebocsátjuk: megint mi leszünk a hanukaszomorítók, ez nem fog tetszeni a holoiparosoknak.
Az íráshoz mellékelt egyik kép alatt olvasható a következő: "néhány holoemléktáblára biztosan felvésték az ő nevét is a biztonság kedvéért". A cikk frissítésében az is látható, hogy ez tényleg megtörtént, hiszen egy bosszantókőről készült képen köszön vissza a zsidó terrorista neve, aki 17 évesen követte el a gyilkosságot.
Ha megnézzük, a hivatalos holonyilvántartásokban miként szerepel Hersel Fejbel Grünspan, akkor azt tapasztaljuk, hogy nem véletlenül került a neve az emlékkőre.
Zoom
A Bundesarchivban holttá nyolvánították
A németországi Szövetségi Archívumban (Bundesarchiv) a Harmadik Birodalom által üldözött zsidókról készült emlékkönyvben az szerepel, hogy holttá nyilvánították (azaz nincs halálok feltüntetve). Az erre a forrásra hivatkozó Jád Vásém Holokauszt Emlékközpont adatbázisában pedig már egyenesen úgy szerepel, hogy meggyilkolták a holokausztban.
Zoom
Jád Váséméknél már a holokauszt áldozata
Persze a rutinos Kuruc.info-olvasók már maguktól tudják, hogy ezúttal is csak egy közönséges holohazugságról van szó. De ez nem most derült ki valójában, a Guardian cikkében említett német történész által megtalált és talán valóban Grünspant ábrázoló 1946-os fénykép kapcsán. Ugyanis a háború befejezését követően a zsidót a merénylete után Párizsban képviselő egyik ügyvédje, Serge Weill-Goudchaux terjesztette el a halálhírét, azt állítva, hogy még 1940-ben meggyilkolták egy náci táborban. Csakhogy 1957-ben már a zsidó sajtó is - többek között a New York-i Aufbau - megírta, hogy nem halt meg, hanem él és virul Párizsban.
Zoom
1957-ben már a zsidó sajtó is megírta, hogy él és virul
Ez persze nem akadályozta abban az apját és a fivérét - az egész család sértetlenül vészelte át a világháborút -, hogy pár évvel később azt hazudják a jeruzsálemi Eichmann-perben, miszerint sajnos sosem bukkantak rá szegény Hersel nyomára. Naná, hiszen a nyugatnémet államtól folyamatos jövedelemkiegészítést kaptak utána.
Zoom
A John Zalane által benyújtott tanúlap
További szépsége az ügynek, hogy 2007-ben Grünspan egyik unokatestvére, John Zalane írásban is bejelentette a Jád Vásémnek, hogy 1945-ben a szovjet csapatok felszabadították a rokont (ergo nem lehet semmiféle holokausztnak a halálos áldozata). Ezek a tények azonban nem zavarják a holobiznisz nagyágyúit, és a mai napig azt hirdetik, hogy a Soá alatt meggyilkolták szegénykét.
Mindenesetre ebből az ügyből is az a tanulság, hogy semmi sem igaz, amire az van írva, hogy holokauszttörvénnyel védett.
Skorzeny - Kuruc.info
Kapcsolódó:
Skorzeny "magyar" bíróság által betiltott (de még mindig olvasható) cikke: Elbocsátó levelek, fizetési kimutatások, precíz adatkezelés - "unortodox" dokumentumok Auschwitzból