"Ami szerintem a legfájdalmasabb, hogy a külhoni magyarok 95%-a arra a Fideszre szavazott, amelyik 1990-ben kivonult a parlamenti Trianon-megemlékezésről, amelyik 2005. szeptember 26-án - Orbán Viktor korábbi ígéretével szemben - feltétel nélkül megszavazta Románia uniós csatlakozását (és ugyanerre készül Szerbia és Ukrajna esetében is), amelyik ünnepnapot csinált a nemzeti szétszakítottságunk június 4-ei gyásznapjából - és a sort hosszasan sorolhatnánk..." - írja Facebook-bejegyzésében Novák Előd.

És valóban, az eredmény még az előzetes várakozásokat is alulmúlta. Úgy tűnik, a külhoni magyarság még mindig csak kétpártrendszerben tud gondolkodni: vagy a komcsik, vagy a Fidesz. S míg az előbbiektől csak mellőzést és gyűlöletet kaptak, a Fidesztől státustörvényt, némi iskoláztatási támogatást és néha egy-egy jó szót, amit ugye illik megköszönni, még akkor is, ha mindez legalább akkor aljasság, mint az MSZP "nemzetpolitikája", hiszen parasztvakítás és pótcselekvés - ahelyett, hogy igazi, kemény és hatékony érdekképviseletre vállalkozna a kormány. Bagatell ügyek miatt sikerült összeveszni a fél Európával, de ki látta akár egyszer is, hogy például a székely autonómia ügyében vállalt volna konfliktust vagy keresett volna szövetségeseket Martonyi? Mennyivel van előbb az autonómia ügye, mint az MSZP-kormány ideje alatt? A kérdés költői, de legyünk őszinték: nem is várható el egy tájékozatlan átlagembertől, hogy mindezt átgondolja, hiszen még a csonkaország is, mely nemcsak szép szavak alapján, hanem közvetlen közelről látja a pártokat és a kormány "teljesítményét", vígan kétharmadot szavazott újra a Fidesznek.
Közben pedig egyre csak gyengülnek és fogynak nemzetrészeink a megszállás alatt lévő területeken, ahol a magyar jövő is egyre reménytelenebb. És hát ha valaki gyenge és reményvesztett, megköszön bármilyen apróságot, amit adnak neki.
Erre alapozott a Fidesz, amikor úgy döntött, korábbi álláspontjával ellentétben (2004-ben Németh Zsolt még a népszavazás előtt is ellene kampányolt) mégis megadja az állampolgárságot, majd csak meghálálják...
És naivan meg is hálálták, ráadásul hitük és meggyőződésük szerint a jókra, a nemzeti összetartozás pártjára szavaztak.
Zoom
Katt a képre a nagyításért!
(Kuruc.info, kép forrása: Választás.hu)