Fodor Gabriella szerint a baloldali összefogásban részt vevő pártoknak az európai parlamenti választásra is közös listát kellene állítaniuk azért, hogy ne a Jobbik legyen a második.

Megvitatták, mit kellene tenni a Jobbik ellen
A "Magyar" Liberális Párt elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este arról is beszélt, hogy pártja nehéz helyzetben lenne önálló indulás esetén – elsősorban szerinte azért, mert nincs 100 millió forintjuk kampányra. Hozzátette ugyanakkor, hogy a közös listaállítás azért lenne fontos, mert ellenkező esetben a Jobbik szerzi meg a második helyet, amit mindenképpen el kellene kerülni.
Zoom
Akár vele is összefoghatsz, nem ez lenne az első alkalom
A május 25-ei EP-választásra az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM is önállóan készül.
Fodor elmondta a műsorban azt is: sem a DK, sem az Együtt-PM nem kereste meg azzal, hogy mint egyedüli liberális képviselő csatlakozzon hozzájuk a parlamentben. A két pártnak négy-négy képviselője lesz a következő Országgyűlésben, a frakcióalakításhoz viszont ötre van szükség.
Ha érkezne megkeresés, a liberális párt vezető testülete döntene róla – erősítette meg, azzal együtt, hogy önállóan szeretnék megjeleníteni a "liberális alternatívát".
Frissítés: nincs közös lista, nem akarnak még jobban pofára esni Gabrielláék
Nem indul az EP-választáson a Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Párt (MLP).
A pártelnök döntésük politikai okának nevezte, hogy bár többször is felkérte a baloldali összefogás pártjait, hogy tartsák meg és ha kell szélesítsék ki az EP-választásokra a korábbi együttműködést, erre nemet mondtak. Tiszteletben tartják, hogy volt partnereik önállóan akarnak indulni, de nem tartják jónak a döntést, mert fennáll a veszély, hogy a Jobbik lesz a második legerősebb párt az európai parlamenti választásokon - közölte.
Emellett technikai érvnek nevezte, hogy nincs pénzük a választási részvételre.
(MTI nyomán)