Recsk 3-as számú szavazókörében megtartott megismételt választáson újra a Jobbik jelöltje, Nagy Sándor szerezte meg a legtöbb voksot. Így az elkövetkező öt évben ő irányíthatja a települést. Nem jött be tehát a Fidesz számítása.
Az október 12-én megtartott választáson Recsken nagyon szoros küzdelemben a Jobbik polgármesterjelöltje, Nagy Sándor győzött 31,57%-al. Mögötte Dudás Tamás kormánypárti induló végzett 31,07 százalékkal. Ám a Fidesz nem nyugodott bele a vereségébe. Azzal az indokkal óvták meg a választás eredményét, hogy a 3-as szavazókörhöz tartozó Gesztenyés idősek otthonában tartott mozgóurnás voksolás során a szavazóhelyiség előterében az egyik független polgármesterjelölt és hat képviselőjelölt nevét tartalmazó szórólaphoz juthattak az otthon egyik alkalmazottjától a választók, és ennek alapján adták le a szavazatukat.
A Fidesz számítása azonban nem jött be. A vasárnap a korábbinál magasabb részvétel mellett megtartott megismételt választáson a nagy fölénnyével, ismét a Jobbik jelöltje Nagy Sándor kapott bizalmat.
A Heves megyei településen 2006-ban még az MSZP diadalmaskodott, 2010-ben már egy független jelöltre voksoltak a legtöbben, idén pedig már biztosan a Jobbik győzött.
(Alfahír)