Egyre több országban tiltják be a Volkswagen-botrányban érintett modellek értékesítését. Most Svájc jelezte, hogy ideiglenesen betiltja több motortípussal szerelt jármű forgalomba helyezését. Az ügy érdekessége, hogy az 1,2 literes dízeleket sem engedik forgalomba - írja az abcnews.com.
Svájc pénteken ideiglenesen betiltotta a Volkswagen-csoport több modelljének értékesítését. A dolog érdekessége, hogy az 1,2,1,6 és 2,0 literes TDI motorokkal szerelt járművek nem kerülhetnek forgalomba egészen addig, amíg a mostani vizsgálatok le nem zárulnak. Ez pedig azért érdekes, mert eddig a legtakarékosabb 1,2 literes dízel motorokról nem mondta senki azt, hogy érintettek lennének az emissziós botrányban.
Svájcban egyébként 180 ezer olyan jármű van, amely még nem került forgalomba és a mostani tiltás alapján jó darabig nem is fog. Ezek kivétel nélkül Euro 5-ös motorral szerelt autók.
A svájciak jelezték, hogy a már forgalomban lévő autókat nem szankcionálják. Továbbá a szigorúbb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő Euro 6-os motorokat sem érinti a mostan tiltás.
(Portfólió)