A migránscsoportok szervezetten érkeztek szilveszter éjjel Kölnbe, és hasonló bűncselekményekre készültek, mint tavaly - erről tanúskodnak a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőrök jelentései.
Zoom
Rendőrök Kölnben szilveszter éjszakáján - ha így megy tovább, hamarosan arab nyelvtanfolyamra fognak járni, elvégre rasszizmus elvárni a szegény erőszakológépektől, hogy megtanulják eltartóik nyelvét...
A Rheinischen Post című német lap készített erről egy összefoglalót. Szilveszter éjszaka a hatóságok Kölnben őrizetbe vettek több száz olyan afrikai migránst, akik egyszerre érkeztek a kölni belvárosba egy jó kis molesztálásra.
A hatóságok rendkívüli ellenőrzésekkel igyekeztek megakadályozni, hogy az egy évvel ezelőtti kölni események megismétlődjenek. Akkor Merkel Mutti vendégei több száz szexuális támadást követtek el a német nők ellen, és sokakat kiraboltak. Hasonló esetek most is történtek, azonban sokkal kevesebb. A szolgálatot teljesítő rendőrök közül a Reinische Post többet is megszólaltatott, akik azt nyilatkozták, hogy szervezett csoportok érkeztek vonattal Kölnbe.
Az egyikük, aki a szerelvényen volt szolgálatban, elmondta, hogy Köln felé majdnem minden megállóban újabb és újabb csoportok szálltak fel, és hirtelen nagyon sokan lettek, majd egyszerre 300-an szálltak le a belvárosban. “Lehetetlenség volt ellenőrizni mindenkit" – emelte ki a rendőr.
Más német városokban is hasonló jelenetekről számoltak be. Egy düsseldorfi járőr még éjfél előtt találkozott nagyjából 30 "bevándorló kinézetű fiatallal", akiknél petárda volt. Tudták, hogy ez Düsseldorfban tilos, ez nyilvánvaló volt - mondta a névtelenséget kérő rendőr, majd hozzátette: a fiatalok egyértelműen konfrontációt kerestek. Egyszerűen kinevették a rendőröket: "felszólítottak minket, hogy tanuljunk meg arabul, nekik ugyanis nincs kedvük németül tanulni".
A német sajtóban további hatósági jelentéseket hoztak nyilvánosságra arról, hogy amikor valamelyiküket őrizetbe vették, akkor az teátrálisan segítségért kezdett kiabálni, és hangosan tiltakozott, hogy nem csinált semmit. A cellában azonban már a falat, az ajtót rugdosták és kötekedtek.
A kölni rendőrség azt vizsgálja, hogy miért érkezett egyszerre olyan sok észak-afrikai fiatal ugyanabból az irányból, egy időben, ugyanara a helyre. A hatóságok szeretnék kideríteni, hogy az egyes csoportok között van-e kapcsolat és összehangolták-e az érkezésüket.
(RP - Híradó nyomán)