Kirúgta ügyvédjét Bándy Kata gyilkosa, és felkérte védelmére dr. Tuza Pétert, a Zsanett-ügyben elhíresült ügyvédet. Arról a jogász nem volt hajlandó beszélni, hogy mennyiért vállalta el a rendőrségi pszichológusnő meggyilkolásával vádolt cigány képviseletét, de állítólag nem kért pénzt.
Zoom
- Az összeg védői titok lenne. Mindenkire rábízom, hogy eldöntse, mennyire motivál engem a pénz. A stratégiámmal kapcsolatban pedig nem szeretnék az újságon keresztül üzengetni a bíróságnak, így csak annyit mondok, hogy van. Egy teammel (magyarul csapattal - a szerk.) dolgozunk ezen az ügyön - mondta szűkszavúan Tuza Péter, és hozzátette: meglátogatta ügyfelét, de hogy miről beszéltek, arról titoktartás miatt ugyancsak hallgatnia kell.
A régi ügyvéd, a brutális gyilkosság után kirendelt dr. Solymos Sára egészen hétfő reggelig abban a hitben volt, hogy a másodfokon is ő képviseli majd Pénteket, de aztán a bíróságról felhívták, és közölték vele, megszűnt a megbízatása. Hogy miért történt ez, arra ő maga sem tudott válaszolni, de a tényleges életfogytiglannak azért lehet némi köze a dologhoz.
És állítólag annak is, hogy egyszer a hírek szerint pizzát akart rendelni, amikor nem ízlett neki az aznapi koszt, és az ügyvédtől kért ehhez segítséget, aki nyilván nem tudott segíteni.
Ám valószínűleg nem ez volt a fő indoka a védőváltásnak. Péntek László retteg az életfogytiglani szabadságvesztéstől. Többször kijelentette, hogy nem tudja és nem is akarja végigcsinálni. Feltehetőleg utolsó szalmaszálként kapaszkodott bele abba a lehetőségbe, hogy egy neves ügyvéd szakmai okokból elvállalja a védelmét. Reméljük, ugyanazzal az eredménnyel.
(Blikk nyomán)