Már Izraelben is gúnyt űznek az izraeli és a magyar kormány, illetve Ilán Mor budapesti zsidó nagykövet gyakran hangoztatott állításából, miszerint Izrael a Közel-Kelet egyetlen demokratikus országa. Dudu, az izraeli karikaturista most a világ egyik legnagyobb demokratáját, a Nobel-békedíj várományosát, Bibi Netanjáhu kormányfőt tűzte a ceruzájára.
Az elmúlt napok, hetek izraeli belpolitikai eseményei alátámasztják azt a cionista propaganda által sokszor és sok helyütt hangoztatott állítást, hogy a zsidó állam a Közel-Kelet (de szerintünk az egész világ - H. J.) egyetlen demokratikus országa. Említsünk föl néhány, a világsajtót is bejárt és a népek csodálatát kiváltó érdekes történetet az elmúlt időkből! Szándékosan nem foglalkozunk a világ legerkölcsösebb hadseregének tetteivel, mert az egy külön karikatúrát érdemelne.
1. Izraelben végszavazás előtt áll az egész világon üdvözölt, egyértelműen fajvédelmi törvényjavaslat, az úgynevezett "nemzeti törvény". (A politikailag nem elég haladó Barack Obama ugyan rosszallását fejezte ki tegnapelőtt a törvénytervezet miatt, ám Izraelben erre kérdéssel válaszoltak: "És akkor mi van az indiánokkal?")
2. Amint arról hírt adtunk, tegnap egy palesztin képviselőt leráncigáltak a parlament szószékéről, mert "judeonácinak" nevezte a fentebb említett törvény egyik lelkes likudos támogatóját.

Dzsamál Zahálká palesztin képviselőt leráncigálják a szószékről
3. Hanín Zu'ábit, egy másik palesztin képviselőt, pontosabban képviselőnőt is többször leráncigáltak már a kneszet szószékéről, mert nem úgy szokott beszélni, hogy az a cionistáknak is tetsszen.
Zoom
Hanín Zuábi képviselőt is eltávolítják a kneszet szószékéről
Hanín Zu'ábi nemrégiben nyilvánosan támogatta a palesztin nép fegyveres harcát a megszálló izraeli katonaság ellen a megszállt területeken. A Likud vezette jelenlegi kormánykoalíció válaszként az elkövetkezendő napokban megszavazza a parlamenti alaptörvény módosítására vonatkozó előterjesztést, az úgynevezett "Zu'ábi-törvényt". A törvényjavaslat elfogadása után egyszerű parlamenti többségi megszavazás után megfosztják mandátumától azt a képviselőt, aki helyesli "az Izraeli elleni fegyveres küzdelmet".
Nos, Dudu, az izraeli karikaturista Bibi Netanjáhu miniszterelnököt, a Likud vezérét két törvényjavaslattal a kezében ábrázolja: Egyik a "nemzeti törvény", míg a másik a "Zu'ábi-törvény". Netanjáhu közben ezt mondja: "Nem ismerek Izraelnél demokratikusabb államot a világon."
Zoom
Hering J. - Kuruc.info