Chrese Evansról eddig csak a környezetében élők tudták, hogy kik a felmenői. Két napja azonban - a közösségi médiában megjelentetett képei miatt - róla beszél az amerikai bulvársajtó.
Chrese Evans ugyanis Sztálin unokája, és mi nem tudjuk, hogy melyiket sajnáljuk jobban a rokon miatt... Édesanyja az öt évvel ezelőtt elhunyt Szvetlana Allilujeva, Sztálin leánya volt.
A 44 éves, platinaszőkére festett hajú és a hajában színes mintákat viselő Evans meghökkentő képeket "tett fel" magáról az egyik közösségi internetes oldalra: a karján tetoválások garmadájával, ajkában piercinggel, nyakában és csuklóján csörgő láncokkal fényképezett nő játék pisztollyal és játéktöltényekkel teli övtáskával pózol, a The New York Post szerint "igazi amerikai punk". A lap a képek megjelenése apropóján kereste meg az Oregonban élő Chrese Evanst.
Zoom
Képek alapján még a nagyapja is emberszabásúbb
Evans az oregoni Portlandben él, buddhista és régiségboltja van. Szvetlana Allilujevának, Sztálin egyetlen lányának harmadik és egyben legfiatalabb gyermeke. Allilujeva 1967-ben hagyta el a Szovjetuniót, majd az Egyesült Államokban telepedett le, ott ismerkedett meg negyedik férjével, William Wesley Peters építészmérnökkel.
A házasság rövid életű volt, mindössze három évig tartott, de utána Szvetlana Allilujeva a Lana Peters nevet vette fel. Chrese - akit eredetileg Olgára kereszteltek, de felnőttként megváltoztatta a nevét - egyetlen közös gyermekük.
"Én a nagyapámról sokáig azt tudtam, hogy a második világháború három győztes államférfijának egyike volt. De aztán egyszer az anyám leültetett, és elmondta a valóságot. Akkor szereztem tudomást nagyapám bűneiről" - idézi a The New York Post Chrese Evanst. A nő, saját állítása szerint nem politizál, és Oroszországhoz is immár csak az köti, hogy szereti és rendszeresen el is készíti az oroszok híres borscs-levesét.
(MTI nyomán)