Igen nagy a csend a berlini karácsonyi vásáron történt terrortámadás kapcsán a német politikusok részéről. Angela Merkel egyelőre nem szólalt meg, azonban magyar idő szerint 22:50-kor feketére változtatta a borítóképét a hivatalos Facebook-oldalán.
Zoom
Ezzel sikeresen teljesítette az EU titkos tervének kezdő lépését:

Hátra van még a sírás a tévében, az épületszínezés:

Egy gyertyagyújtás, és máris jöhetnek a többiek:

Akik pedig megállítanák az áradatot, azok rasszisták, akiket nagy erőkkel kell üldözni...

...egészen addig, amíg itt az újabb támadás, és akkor lehet mindezt elölről kezdeni:
 

Merkel áldozatai
A hozzászólók tekintélyes része egyébként véreskezűnek nevezi az iszlamizáló kancellárt, többen azt kérdezik tőle, hogy miért nem szólalt még meg, vagy miért nem ment azonnal a helyszínre. A német kormány szóvivője korábban annyit közölt, hogy a támadásról azonnal tájékoztatták Merkelt.
Heiko Maas német igazságügyi miniszter Twitteren fejezte ki részvétét, és megjegyezte, hogy a szövetségi főügyész felel a nyomozásért. Maas sokkolónak nevezte a történteket.
Berlin polgármestere, Michael Müller sokkolónak nevezte az eseményeket, és azt nyilatkozta, hogy drámai a helyzet, de "uralják"...
Marcus Pretzell, az AfD EP-képviselője néhány perccel a támadásról szóló hírek megjelenése után azt kérdezte Twitteren, hogy "mikor vág végre vissza a német jogállam", a téren elhunytakat pedig Merkel áldozatainak nevezte.
(Index korrigálva)
Frissítés: megvolt a következő lépés is: szomorkodni és értetlenkedni a tévében, anélkül, hogy bármiféle változást jelentett volna be
Együttérzését fejezte ki a berlini támadás áldozatainak, családtagjaiknak és barátaiknak Angela Merkel. A terroristákat Németországba beengedő kancellár először szólalt meg a hétfő esti támadás óta. Rövid, alig két perces sajtótájékoztatón ismertette a sajtóból már ismert tényeket, majd részvétét fejezte ki a hozzátartózóknak.
Ezekben a percekben mindenekelőtt az érintett emberekre gondolok: az elhunytakra, a sebesültekre, családtagjaikra, hozátartozóikra és barátiakra. Szeretnénk, ha tudnák, hogy mi mindannyian, egy egész ország osztozunk az önök mély gyászában – mondta a kancellár.
Mindannyian reménykedünk, és sokan közülünk imádkozunk Önökért, hogy megtalálják a vigaszt, hogy meggyógyuljanak, hogy folytatni tudják az életüket ez után a szörnyű csapás után – tette hozzá.
Gondolok a mentőalakulatokra, a rendőrökre, a tűzoltókra, orvosokra és ápolókra azokra, aki az este segíteni próbáltak embertársaikon – folytatta. Bízok a nyomozókban, a férfiakban és nőkben, akik tegnap este óta azon dolgoznak, hogy a kiderítsék, mi áll a sajnálatos esemény hátterében, és abban, hogy mindenki, akinek köze volt ehhez a tetthez, olyan súlyosan meg lesz bünttve, amennyire csk törvényeink engedik – hangsúlyozta.
Angela Merkel úgy fogalmazott: sokat még nem tudunk, de "a tények ismeretében terrortámadásnak kell tekintenünk" azt, ami hétfőn történt. A német kancellár "különösen visszataszítónak" nevezte, hogy a támadást olyasvalaki követte el, aki védelmet kapott Németországtól.
(Euronews - Híradó)
Olvasónk szerint így nézne ki Merkel Fb-oldalának őszinte elsötítése:
Zoom
2. frissítés: sor került az 5. lépésre is, következhet a 6.: a "Willkommenskultur" folytatása
Zoom