Említettük ma már A politikai tájékozódás forrásai Magyarországon című átfogó kutatást. Mint kiderült belőle, portálunknak sem kell szégyenkeznie, sőt, megnéznénk, mire menne a többi "vetélytárs", ha egyáltalán nem élhetnének a Facebook által biztosított elképesztő olvasottság-növelő lehetőségekkel és szolgáltatásokkal.
Zoom
Komoly közpénzekből fenntartott pártlapokat előzünk a súlyosan egyenlőtlen küzdelem ellenére
A portálok látogatóinak meghatározó része ugyanis a Facebookról érkezik - a Kuruc.infónál azonban ezt teljesen lenullázták Zuckerbergék cenzúrájával. Információink szerint továbbra is portálunk neve az egyetlen automatikusan tiltott, egy másodpercre sem megjelentethető szó a Facebookon.
Érdekes adalék még, ami ebből a táblázatból nem látszik, hogy a Kuruc.infónál kimagasló az oldalkattintások száma, azaz a társadalomnak az a 10%-a, mely a Kuruc.infóról tájékozódik, jellemzően tőlünk értesül a legtöbb hírről, míg más oldalakra, bár odaviszik fizetett reklámokkal (pl. a Fidesz bulvároldalai jellemzően népszerű Facebook-oldalaknak fizetnek, hogy rendszeresen osszák meg egy-egy cikküket, látszólag nem is reklámként), de az olvasók nem kattintanak ott tovább, inkább hamar bezárják a propagandaoldalt, azaz valójában mégsem olyan nagy arányban onnan tájékozódnak, még ha a statisztikában egy ilyen odacsalt látogató ugyanannyinak mutatkozik is, mint egy nálunk akár tucatnyi hírre kattintó, önszántából jött olvasó.
A teljes anyag itt érhető el.