Benoit Wesly zsidó milliomost még a múlt vasárnap hajnalban, álmában lepte meg négy rabló, s a CIA által alkalmazott kínzási módszerrel kiszedték belőle széfje titkos számát, majd a zsákmányukkal elmenekültek. A közismert zsidó hitközségi elöljárót ért támadásról csak napokkal később kezdtek hírt adni előbb a holland hírközlő eszközök, majd rájuk hivatkozva az izraeli hírportálok, így a Dagblad de Limburger és a Jediot Áháronot.
Zoom
Benoit Wesly – a mellén magas keresztény egyházi kitüntetéssel
Még múlt vasárnap hajnalban a hollandiai Maastricht városban négy álarcos rabló betört Benoit Wesly dúsgazdag zsidó, hitközségi vezető házába. Wesly elmondása szerint arra ébredt, hogy négyen körülveszik az ágyát, majd elkezdték ütlegelni, miközben követelték tőle az értéktárgyait őrző széf kódszámát. Miután nem volt hajlandó megmondani a kódszámot, többször megszúrták, majd lelökték a lépcsőn. Ezután ültében egy székhez kötözték, s a CIA ismert kínzási módszerével próbálták kiszedni belőle a széfet megnyitó titkos számot.
A nagy barát titkosszolgálatának angolul „waterboarding”-nak nevezett kínzási módszere abból áll, hogy az áldozat arcát kendővel bekötik, a ruhadarabot átitatják vízzel, s amikor megpróbál lélegezni, az orrán, száján keresztül nem oxigént, hanem vizet szippant be, s ez által a megfulladás érzetét idézik elő. „Életem legszörnyűbb és leghosszabb éjszakája volt ez”, nyilatkozta a Dagblad de Limburger című dél-hollandiai napilapnak a dúsgazdag zsidó hitközségi elöljáró.
Zoom
A holland rendőrség vizsgálódik Benoit Wesly otthona körül
A fojtásos kínzás hatására Wesly végül is elárulta a széf kódszámát, a négy rabló kiürítette a páncélszekrény tartalmát, majd elmenekültek a helyszínről, miközben a Weslyt a székhez kötözve hagyták. A milliomos zsidó elmondása szerint végül sikerült kiszabadítani magát, s elment a rendőrségre följelentést tenni. A holland lap úgy tudja, hogy eddig nem sikerült a négy rabló nyomára bukkanni. A milliomos zsidónak más vagyontárgyai mellett két luxusszállodája is van Amszterdamban.
H. J. – Kuruc.info