A Bajkál-tónál lévő területek egyik bányájának közelében történt a baleset, amelynél egy ilyen akár ezer tonnás, hatalmas szállítójármű felborult egy kanyarban.
Zoom
(Kép: vk.com/urdru)
Egy bányászati ​​és feldolgozó üzem technológiai útján történt a baleset, amely kikerült az internetre. Ezeknek az óriási gépeknek a maximális sebessége ugyan elég alacsonyan van korlátozva, de ha valami probléma akad a rendszerrel, akkor iszonyatos pusztítást tudnak végezni.
Itt a videón azt látni, amint egy ilyen billencses teherjármű a túlzott sebessége miatt felborul. A videón belső kamerás felvétel is mutatja, mit élhetett át a sofőr.
Az előzetes információk szerint a sofőr a lábát törte el a balesetben, valamint a koponyája sérült meg, de, hogy mindezt ennyivel megúszta az is leginkább annak köszönhető, hogy a jármű szerkezete elképesztően merev és még így is nagyjából egyben maradt. Mint látni a videón, a billentős kocsi azonnal kigyulladt, de a vezetőnek sikerült kijutni a kabinból.
A világ legnagyobb billencses teherjárműveit gyártja a fehéroroszországi Belaz vállalat, amelyek közül a 75710 típusjelű például önmagában 810 tonna, míg teherbíró képessége 450 tonna.
(HVG)