Valószínűleg Magyarországon nem sokan tudják, de két zsidó producer, színész és "humorista" (sok más egyéb zsidóval én nem zsidóval együtt) készített idén karácsonyra egy nyolcrészes animációs sorozatot a Mikulásról, amely a Santa Inc. néven fut az HBO Max-on. Seth Rogen és Sarah Silverman a tengerentúlon ismert színészeknek, komikusoknak számítanak, nyilván a jelenlegi állapotok a zsidó humornak rendkívül kedvezőek. Ez inspirálta a fentebb említett Santa Inc.-et is.
Zoom
A felnőtteknek készült sorozat plakátja (forrás: imdb.com)
A történet szerint a Mikulás szerepét eddig mindig "fehér férfi" töltötte be – jelen helyzetben egy elég tapló fajta – s mikor a piros ruhás ajándékhozó egyik manólány segédje (akinek Sarah Silverman adja a hangját) – részben a mostani Mikulás viselkedése miatt – rádöbben erre, hadat üzen az "elnyomó, fehér férfiaknak", fellázad és kitalálja, hogy ő lesz a következő Mikulás. A bonyodalom középpontjában tehát ez az elhatározás áll, el lehet aztán képzelni, nagyjából milyen jellegű "humorral" és sokszor kendőzetlen politikai-társadalmi üzenetekkel operál a sorozat. Egyébként utóbbi jelenség egyre feltűnőbb: a progresszív világ képviselői eddig – a kivételektől eltekintve – nagyjából figyeltek arra, hogy üzeneteik, ha nem is bújtatottak, de ne annyira direktek legyenek. Mostanában ez a tendencia kezd megfordulni: mivel egyre inkább nekik áll a zászló, már a minimális látszatra sem adnak.
Zoom
Seth Rogen és Sarah Silverman (forrás: Shutterstock)
Apropó, zászló! Azért maradt még némi ellenállás is. A sorozat IMDB-n 12 ezer értékelés után kemény 1.2 ponton áll a 10-ből, ami azért komoly reményekre ad okot a normalitás tartalékait illetően. Kedves olvasónk szerint a YouTube-ra feltöltött előzetes még rosszabbul áll, amikor írt nekem, akkor 3700 like-nál és 151 000 dislike-nál járt a történet, habár utóbbit a YouTube új szabályának értelmében én sajnos már nem látom.
Seth Rogen (aki egyben a Mikulás hangját is kölcsönzi) persze megtalálta a "magyarázatot" az egyértelmű lebőgésre, s "jó" zsidó módjára a "fehér szupremácistákat" okolja a kudarcért, mondván, hogy ők árasztották el rossz értékelésekkel az IMDb-t. "Get woke, go broke", ahogy mondani szokás, vagyis egy újabb erőszakos, fehér- és keresztényellenes kísérlet vallott kudarcot. Ennek ellenére a lobbinak köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy tömegével érkeznek majd hasonló tartalmak eztán is.
Tavaly júliusban Seth Rogen zsidó létére Izraelt és annak politikáját is bírálta, amely miatt sokan bírálták végül őt magát is. Túlságosan messzemenő következtetéseket persze nem kell levonni ebből, s ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne lenne büszke zsidó (sőt!), de mindenképpen érdekes, hogy megemlíti, "zsidóként egész életében rengeteg hazugsággal táplálták Izraellel kapcsolatban". No igen, következmények nélkül ilyen kritikát is csak egy zsidó mondhat a mainstream világban.
A világunkat felforgató kultúrmarxizmusnak és a destrukcióval szövetséges zsidóságnak a szó szoros értelmében semmi sem szent, még a keresztények egyik legnagyobb ünnepe, a karácsony sem. Végtelen anyagi és kulturális erőforrásaiknak köszönhetően folyamatos tűz alatt tartják a normalitás maradékát, akiknek képviselői maximum IMDB-n tudják lehúzni az épp aktuális szennyet. Több mint a semmi, de messze nem elég a változáshoz.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info
Ui.: Az egész sorozatot nem néztem meg – ismerd meg az ellenséged, de azért mindennek van határa – ám az előzetesben van egy említésre méltó rész, ahol a készítők egyszerre próbálnak odaszúrni az oltásszkeptikusoknak és a holokauszt-revizionistáknak. A történet elején (az előzetes videójában 0:35-től) az ambiciózus manólány és a Mikulás beszélget az aktuális állapotokról. A segédje közli vele: "jó hír, hogy több amerikai gyerek hisz benne (mármint a Mikulásban – Á.B.), mint a vakcinákban vagy a holokausztban". Erre a Mikulás reakciója a következő: "Ez remek! Úgy értem, szomorú Amerika számára, de nagyon jó nekünk." Igazából ez még vicces is lehetne a "szomorú Amerikának" rész nélkül, de hát a "kiválasztottaktól" mit is várhatnánk.