Következetes a bíróságok gyakorlata abban a tekintetben, hogy a politikai véleménynyilvánítás bevett formája tojással dobálózni. Épp most hívott fel Pál Marci barátom - ő az, akit "bakaruhás idióta"-ként ismernek a túloldalon - és elmondta, hogy felmentette a bíróság a garázdaság vétségének vádja alól, amiért tavaly április 3-án tojással dobálta meg a Szabadság téri ruszki emlékműnél ájtatoskodó kommunistákat - írja blogján Tomcat.
Mint ismeretes, Marcit az első néhány tojás eldobása után egy egész raj rohamrendőr teperte le, a fejére térdeltek, és szó szerint a földön húzták a rabomobilig. Ilyen eljárást csak a közvetlen veszélyt jelentő, fegyveres támadók esetében szokás alkalmazni. Később ugyanerről a helyszínről engem is elhurcoltak, amiért kiabálni merészeltem a vörösök felé. Ennek lett volna a tárgyalása tegnap, ha be nem lázasodom megint (hülye tavaszi esők). Ugyanezen tettekért nem járt se földön húzás, se előállítás, amikor az "antifasiszták" dobálóztak és kiabáltak a Magyar Gárda avatásán.
Marci ítéletének fényében borítékolhatjuk: a rendőrség hamarosan ismét tartozni fog nekem néhány százezerrel a jogtalan kényszerintézkedés miatt. A lánchídi eset miatt épp tegnap este terjesztettem be nekik peren kívüli megegyezési ajánlatot, amelyben egymillió forintos kártérítést követelek. Sorozatos jogsértés esetén természetesen az összeg egyre nagyobb lehet.
(Bombagyár)

Kapcsolódó