Egy új felmérés szerint a Facebook – amely egykor sokak számára a közösségi média elsődleges platformja volt – népszerűsége zuhanórepülésbe kezdett a fiatalabb felhasználók körében.
Zoom
Egy 2015-ös vizsgálat megállapította, hogy a 13–17 évesek 71 százaléka használta a Facebookot, amivel könnyen legyőzte az olyan platformokat, mint az Instagram, a Snapchat és a Twitter. Ezzel szemben a 2022-es adatok egészen más képet festenek a közösségi média helyzetéről. Ugyanis a Pew Research Center megállapítása szerint a 2015-ös tanulmányban szereplő 71 százalékról 32 százalékra esett vissza a Facebookot használó 13–17 évesek aránya.
Az NBCNews kiemelte: a Facebook népszerűségének csökkenésével a Youtube vált a domináns platformmá a tizenévesek körében, akik olyan közösségimédia-alkalmazásokat is használnak, mint a TikTok, a Snapchat és az Instagram.
Ugyanakkor az is kiderült, hogy míg a Facebook még mindig veri a Twittert a Z generációs tizenévesek körében, a Snapchat és az Instagram népszerűsége mellett eltörpül. A Pew szerint a tinik 62 százaléka használja az Instagramot, 59 százalékuk pedig a Snapchatet. De a TikTok népszerűsége is felülmúlja a Facebookot, a válaszadók 67 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szívesebben használja a rövid formátumú videóalkalmazást.
(NBC - Index nyomán)