Ismét eltelt egy hét, így természetesen a Heti progresszió újra jelentkezik a legújabb aktualitásokkal és haladó hírekkel. Minden kedves olvasónknak köszönöm a leveleket, a hetiprogresszio@protonmail.com továbbra is üzemel! Vágjunk is bele!
3. Legutóbb a Bud Light-nak sem jött be az „ébredés” és várható, hogy az amerikai haditengerészetnek sem fog, hiába népszerűsítik a sereget egy transzvesztita előadóművésszel, Harpy Daniels-szel. Nem meglepő módon a hadsereg népszerűsége a fiatalok körében meglehetősen alacsony szinten van, ám vélhetőleg nem az ilyen akciókkal fogják közelebb hozni a fegyveres erőket az ifjúsághoz.
Zoom
Micsoda vonzó toborzási módszer... (forrás: ussconstitutionmuseum.org)
A fiatalok elidegenedése a hadseregtől sokrétű lehet, de az egyik gyenge láncszem egyértelműen a kötelékbe beférkőző woke-ideológia. Már egy korábbi „kedvcsináló” kisfilmben is láthattunk hasonlót, akkor különböző katonák élettörténetét kísérhettük nyomon, köztük egy olyan lányét, akinek „két anyukája” van. Hogy mégis miért gondolják, hogy egy alapvetően parancsuralomra épülő szervezetben miért lenne népszerű a woke, rejtély, ezekkel a húzásokkal pedig csak saját magukat gyengítik, de ez már legyen az ő problémájuk.
2. Nem is olyan régen került szóba egy publicisztikámban az a problémakör, hogy a rendőrség állományába egyre több cigányt vesznek fel, ezzel kapcsolatban pedig kedves olvasónk teljesen betalált az „ösztönző felhívással”, melyet beküldött a rovatba.
Zoom
Itthon is vannak gondok, nem csak Amerikában...
 
Mondjuk az már önmagában röhejes, hogy külön pályázat és ösztönzés kell arra, hogy egyáltalán befejezzék a tanulmányaikat, de a rendőri pályára való terelés komoly problémákat vet fel a rendőrséget illetően. Ahogy a woke-toborzás nem működik az Egyesült Államokban, gyanítom, ez a kampány sem lesz túl sikeres és hosszú életű.
1. Rájár mostanában a rúd A táborra. Pár hete adtunk hírt róla, hogy egy fiatal nő szexizős képével borította ki a vezetőséget, illetve pár elhivatott megemlékezőt, most pedig itt az újabb csapás.
Az Auschwitz-Birkenau koncentrációs tábor „halálkapujától” pár száz méterre – a tábor előtt – fagyizni, gofrizni és üdítőzni lehet egy „food truck” segítségével, mindezt tehetjük kényelmesen, a kirakott napágyakban. A múzeumi dolgozók, illetve több helyi képviselő és lakos is felháborodott a „történelem meggyalázásán”, a múzeumi vezetőségnek egyébként nincs ráhatása erre a tábor területén kívülre eső területre.
Zoom
Egy fagyit a látogatás előtt? (forrás: Twitter)
 
Az egyik helyi lakos visszaemlékezett a pózoló nőre, és szomorúságát fejezte ki, hogy „az emberek nem tisztelik ezt a helyet”. Természetesen a polgármester is reméli, hogy a hatóságok minél hamarabb elrendezik az ügyet. A területet egyébként egy magánszemélytől bérli az árus, s elvileg a jogszabályok szerint tilos lenne ott kereskedelmi tevékenységet folytatni, habár van egy sanda gyanúm, hogy ez csak azért tiltott, mert nem messze található maga a múzeum.
Nos, én ezzel a patthelyzettel köszönöm meg mára a figyelmet kedves olvasóinknak, hamarosan ismét jelentkezik a Heti progresszió.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info