Emlékszik még valaki a tavalyi „újinfluenza”-járványra? Nevezték a betegséget „sertésinfluenzának” meg H1N1-nek is - ez utóbbinak alighanem azért keresztelték el, mert olyan módfelett tudományosan hangzik. Nem tűnik fel senkinek, hogy már egy szó sem esik a „több millió ember halálával fenyegető” járványról? Vagy csak úgy magától lecsengett volna az egész? Vagy tényleg azoknak volt igazuk, akik szerint a gyógyszergyártó multicégek félrevezették a fél világot, csak azért, hogy hatalmas oltóanyag-készletüket eladva mesés profitra tegyenek szert?
Paul Flynn brit munkáspárti parlamenti képviselő az Európa Tanács megbízásából egy jelentést készített, melyben fehéren-feketén leszögezi: „a sertésinfluenza-járvány sohasem létezett.” A dokumentum bírálja az Egészségügyi Világszervezetet is, amely nem állt a helyzet magaslatán az állítólagos járvány kitörése idején, és bizony jócskán hozzájárult a teljesen indokolatlan pánikhangulat kialakulásához. A fő felelősség azonban a gyógyszergyártó cégeket terheli - mutat rá a jelentés -, amelyeknek csakis egyetlen cél lebegett a szemük előtt: minél nagyobb profitra akartak szert tenni.
Flynn tanulmányában megemlíti, hogy úgy a gyógyszergyártó cégek, mint az egészségügyi hatóságok képviselői világszerte legalább 7 és fél millió ember halálával számoltak a „járvány” során. Ehhez képest az áldozatok száma alig éri el a 20 ezret! Nagy-Britanniában pedig az előrejelzések alapján a hatóságok arra számítottak, hogy 65 ezer ember is meghalhat, ezzel szemben alig 500-an vesztették életüket a „sertésinfluenza” következtében. Viszont a gyógyszergyártó cégek jól jártak, mert egyedül a szigetországban 540 millió font értékben adtak el oltóanyagot.
Flynn leszögezi: „Aligha lehet kétséges, hogy az elejétől fogva erősen eltúlozták a járvány veszélyességét... A kormányok pedig rákényszerültek a szigorú intézkedések életbe léptetésére.” Megjegyzem, a munkáspárti képviselő óvatosan fogalmaz, annál is inkább, mert valószínűleg kénytelen megvédeni a nem létező járvány idején Nagy-Britanniát irányító munkáspárti kormány intézkedéseit. Ugyanakkor a politikus nem hallgatja el, hogy „Nagy-Britanniában a kormányzat legalább 1 milliárd fontot költött a sertésinfluenza elleni harcra, ami csakis az egészségügyi rendszer más területeinek az elhanyagolása árán volt lehetséges.”
Paul Flynn véleménye szerint igencsak furcsa döntést hozott az Egészségügyi Világszervezet, amikor néhány héttel a „világjárvány” kihirdetése előtt módosították a „halálos kór” meghatározásának feltételeit. „Ebben az esetben nem csupán összeesküvés-elméletről van szó, hanem egy fölöttébb jövedelmező összeesküvésről is” - mondja ki az igazságot a munkáspárti angol politikus.
A Daily Mail című angol lap korábban felfedte, hogy a kormányzat megbízásából a „járvány megfékezésén” dolgozó egészségügyi szakértőknek és orvosoknak több mint a fele valamilyen kapcsolatban állt a gyógyszergyártó lobbival. Például a sertésinfluenza elleni harc céljából felállított, és 20 főt számláló úgynevezett Tudományos Tanácsadó Testület 11 tagja állt valamelyik gyógyszergyártó cég alkalmazásában. Hasonló következtetésekre jutottak a British Medical Journal, valamint a londoni székhelyű Bureau of Investigative Journalism elnevezésű szervezet megbízásából elvégzett vizsgálódások során is.
Sőt, az is kiderült, hogy az Egészségügyi Világszervezet is számos olyan „tudósra” és „szakértőre” hallgatott, akik szoros kapcsolatban álltak a gyógyszergyártókkal. Gregory Hartl, az Egészségügyi Világszervezet szóvivője ugyanakkor leszögezte: „Halálos járvány akkor tör ki, ha egy olyan vírus terjed el világszerte, amely ellen az immunrendszer alig tud, vagy egyáltalán nem képes védekezni... A kór 9 hét alatt 74 országban ütötte fel a fejét, tehát joggal állítottuk, hogy járványról van szó.” Az pedig, hogy az Egészségügyi Világszervezet számos vezető munkatársa bizonyos gyógyszergyártó cégek alkalmazásában is áll, a szóvivő szerint nem jelent feltétlenül „érdekütközést”.
Nincs itt mit szépíteni: a gyógyszergyártó lobbi hatalmas propagandakampányba kezdett, és az egyes kormányok mellett, valamint az Egészségügyi Világszervezetben dolgozó ügynökei segítségével elhitették a világgal, hogy egy rettenetes járvány fenyeget, mely csak úgy előzhető meg, ha az emberek beoltatják magukat. Világszerte milliók estek pánikba, és – sok „tekintélyes” orvos és számos más híresség és közéleti személyiségek rábeszélésére – beadatták maguknak a sebtiben kidolgozott oltóanyagot. A gyógyszergyártók hatalmas profitra tettek szert, miközben azok, akik a vakcina esetleges káros mellékhatásaira figyelmeztettek, ostobának, gazembernek, sőt „szélsőségesnek” lettek bélyegezve. Ennyit tehát a rajtunk élősködő oligarchiák aljasságáról és az érdekükben minden hazugságra kész média megbízhatóságáról.
Perge Ottó - Daily Mail nyomán