Bezár!
2021. július 24., szombat, Kinga, Kincső, Csenge napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:11 Kiszorította az LMBTQP-felvonulást az Andrássy útról a Mi Hazánk - jövőre már a betiltás a cél14:42 "Énekeljük együtt jó hangosan a Himnuszt" - Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok14:21 Országos éjszakai kijárási tilalom Afganisztánban14:06 Az Egyesült Államok légi ereje besegített egy kicsit a szomáliai kormánynak13:38 A gyógykezelésen átesett daganatos betegek is olthatók Szputnyik V-vel12:55 Verrasztó Dávid döntős 400 méter vegyesen12:30 "Nem piszkolom be a kezeimet" - eltiltották az algériai dzsúdóst, mert nem állt ki zsidó ellenfele ellen12:03 Gyülekezési no-go zóna: lehet tüntetni a cigánybűnözés ellen Jászapátiban, de csak statikusan11:56 Tokió 2020: tizenhét új koronavírusos eset11:44 Ne állj be a sorba! - Homeland And Family-ajánló (x)11:36 Szóváltás esetén alkalmazható taktikák11:17 Repülővel szállítják a pórul járt utasokat Csitába11:02 A kormány teljes ellenőrzése miatt aggódnak az ausztrálok10:42 Földrengés rázta meg Manilát10:19 Egy "osztrák" búcsúztatta a legfiatalabb olimpikont
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Antimagyarizmus ::

Zuroff: Egyetlen vigaszunk, hogy mi tettük tönkre Képíró egészségét

Reklám

"Talán az egyetlen vigasz Képíró szörnyen frusztráló halálhírével kapcsolatban (mely azelőtt következett be, hogy a függőben lévő fellebbezés megmásíthatta volna a gyalázatos felmentő ítéletet) az, hogy az ügyvédje szerint a per negatívan befolyásolta az egészségi állapotát - egy kis győzelem az igazságnak."


Ezt írja Facebook-oldalán Efraim Zuroff "nácivadász" az általa sírba tett csendőr százados halálával kapcsolatban (nagy méretű képernyőfényképért katt ide). Nem különbek a hozzászólások sem, ilyenek szerepelnek köztük:
"lol, de boldog vagyok :D"
"MOST ISTEN ELŐTT FOG ÁLLNI, ÉS SZÁMOT AD AZ ÖSSZES ZSIDÓ EMBERÉRT, AKIKET Ő SEGÍT (sic!) MEGÖLNI. ISTEN NEM FELEJT..."
"A Képíró név örökre összekapcsolódik a náci történelemmel"
"Nagyon frusztráló, hogy nem ítélték el. Legalább el kellett volna, és [utána haljon meg - a szerk.]..." (írta Jutka Kovacs)
"Sajnos a gazember természetes halállal halt meg, magas kort megérve. Nincs igazság..."
"Az, hogy az orvosok nem közölték a halál okát, azt jelenti (legalábbis számomra)", hogy szörnyen szenvedett, iszonyú kínokat élt át a halála előtt. Nem is tudnám elképzelni, hogy egy ilyen szörnyeteg békében haljon meg."
Zuroff bejegyzése:

A hozzászólások:


(Kuruc.info - köszönjük olvasónknak a képeket és a figyelemfelhívást!)
Friss: Cikkünk nyomán az MTI is felfigyelt a bejegyzésre, alább a hírük:
Az igazságszolgáltatás "kis győzelmének" nevezte kedden egy Facebook-bejegyzésben Efraim Zuroff azt, hogy hozzájárulhatott Képíró Sándor volt csendőr százados egészségének romlásához az ellene folytatott per.
A náci háborús bűnösök felkutatásával foglalkozó jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ igazgatójának megfogalmazása szerint "talán az egyetlen vigasz Képíró borzasztóan frusztráló halálával kapcsolatban – amely azelőtt következett be, hogy a fellebbezés megmásíthatta volna a botrányos felmentő ítéletet –, hogy az ügyvédje szerint az ellene folytatott per rossz hatással volt az egészségére". Ez egy "kis győzelem" az igazságnak és az igazságszolgáltatásnak – írta az "utolsó nácivadászként" elhíresült történész személyes Facebook-profilján.
Képíró halálának másnapján, vasárnap a Simon Wiesenthal Központ már reagált Képíró Sándor halálának hírére. Akkor kiadott közleményük szerint az ügyben született fellebbezések miatt arra lehetett számítani, hogy a másodfokú tárgyalás néhány héten belül megkezdődik. A kommünikében a központ azt írta, "valószínűnek tűnt", hogy Képíró elsőfokú felmentő ítéletét másodfokon megváltoztatják. A Wiesenthal központ – közleménye szerint – mélyen csalódott amiatt, hogy Képíró halála megakadályozta elítélését és megbüntetését.
A Fővárosi Bíróság büntető kollégiumának vezetője, Frech Ágnes elmondta: a törvény kötelező rendelkezése szerint a vádlott halála esetén az ellene folyó eljárást meg kell szüntetni. A Képíró-ügyben az írásba foglalt elsőfokú ítéletet felterjesztik a fellebbviteli főügyészségnek, amely minden bizonnyal az eljárás megszüntetésére tesz majd indítványt a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblának.
A vádlott halála esetén a táblának már arra sincs lehetősége, hogy érdemben vizsgálja a fellebbezéseket, s állást foglaljon az azokban foglalt érvelésekről – fűzte hozzá az FB kollégiumvezetője.
Korábban írtuk: 

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready