A Kuruc.info olvasóinak levéláradatából kiderült: a Betyársereg sajnos rendszeresen ok nélkül bántalmaz magyar hazafiakat. Az öncélú verekedésekről küldött beszámolók közül alább csak azokat tesszük közzé, melyek beküldőjét le tudtuk ellenőrizni, s az övéket is csak név nélkül, biztonságuk érdekében. Természetesen ez esetben is hajlandók vagyunk helyt adni a Betyársereg álláspontjának, amennyiben Tyirityán Zsolt elküldi azt nekünk (a legutóbbi ügyben ezt hiába kértük).
/Friss: a Betyársereg vezetőjének levelét cikkünk alatt olvashatják./

Szegeden eltörték egy jobbikos orrát
„A tavalyi Disznótoros pálinkafesztiválon a Betyársereg egyik tagja nagy nyilvánosság előtt provokált, majd verekedett egy jobbikossal, akinek eltört az orra, s kórházba került.”
Kunszentmártonban és Mohácson is magyarokat bántottak
„Még tavaly ősszel voltam egy koncerten Kunszentmártonon, mely állítólag a Betyársereg fellegvára. A koncert kellős közepén minden cél és értelem nélkül óriási verekedést kezdeményeztek a betyárok. Magyar embereket vertek laposra ezek a „hazafiak”, csak a rendőrök tudtak véget vetni az értelmetlen vérontásuknak. Számomra teljesen kiábrándító volt ez a primitív és semmivel sem magyarázható viselkedés, és valahol már meg se lepődtem, amikor barátaim elmondták, hogy rá egy hétre Mohácson szó szerint ugyanezt tették a betyárok.”
Békéscsabán is szétvertek egy koncertet
„2010. október 16-án este elindultunk Békéscsabára a szokásos Titkolt-bulira. A koncertek nagyon jók voltak, a hangulat is jó volt egészen addig, míg a helyi Betyársereg tagjai meg nem érkeztek. Bevonultak mint felsőbbrendű lények, átgázoltak jegyszedőkön, ebből adódóan jegyet már nem is vettek. Érkezésük után elszabadultak az indulatok. Mindenkibe belekötöttek a betyárok, aki élt és mozgott, ha pedig esetleg valaki vissza is szólt, azt rögtön ütötték. Azt hozzáteszem, hogy nem a nagy darab kopaszokkal kezdtek ki, hanem az új generációval. Azokat is úgy ütötték, hogy egy gyerekre körülbelül 5-6 betyár ment. Nem lehetett őket leállítani, mert már nem is hallották, mit mondtak nekik. Az épület előtt egy négysávos út van, azon hárman rugdostak át egy 18 év körüli fiút, akinek az volt a bűne, hogy kérdőre vonta őket, hogy barátját miért verik körülbelül tízen. Egy barátunkat úgy leütötték, hogy a szemüvege a fején eltört. Az volt a bűne, hogy kivitt egy hevesen táncoló gyereket. Van, aki kórházba került állkapocstöréssel, a monoklikat és a törött orrokat, gondolom, az édesanyák és feleségek ápolják otthon. Szerény számításaim szerint 15-20 sérült biztos volt. Ezek a mi betyárjaink, nekik örültek a magamfajták elhamarkodottan. Tudom vagy inkább remélem, hogy a Betyársereg nem minden tagja ilyen, így akinek nem inge, ne vegye magára!”
(Kuruc.info)
Friss: Tyirityán Zsolt az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhöz:

Kedves Kuruc.info!
Engedjétek meg számomra,hogy reagálni tudjak „A nem először vert magyarokat a Betyársereg”című írásotokra.
Nézzük akkor tételesen az általatok felsorolt eseményeket:
Szeged:
A rendezvényen történt eseményekről csak annyit, hogy tudomásom szerint két alkoholos befolyásoltság alatt lévő személy konfliktusáról volt szó. Egy gárdista és egy betyársereg szimpatizáns közötti nézeteltérés torkollott ebbe a cselekménybe. Az a személy, aki megütötte a gárdistát egy személyes sértésért akart elégtételt venni. Nem a Betyársereg tagja, csak támogatója, szimpatizánsa. A cselekményéért felelőséggel nem tartozok sem én sem a sereg. Ennek az incidensnek sem politikai sem ideológiai sem pedig etnikai alapja nem volt.
Kunszentmárton:
Tavaly télen a Kunszentmártonban megtartott koncerten a Betyársereg tagjai rendezőként vettek részt. Az esemény közepén egy nagyobb létszámú „csöves”társaság érkezett a rendezvény helyszínére, kulturálatlan magatartásuk abban csúcsosodott ki, hogy megütötték „pogózás”közben a betyársereg egyik tagjának a barátnőjét. A rendezőség ennek megfelelően célszerűen reagált, vagyis eltávolította a helyszínről a garázdálkodókat. A rendőrség a helyszínre jóval az események lezajlása után érkezett meg, megállapította, hogy a rendezők megfelelően végezték feladatukat. A sérült lány nem tett feljelentést, tudomásom szerint más személy sem. Ennek az eseménynek sem volt politikai, ideológiai vagy etnikai háttere.
Békéscsaba:
Erről az esetről már annak idején nyilatkoztam, de lássuk újra mi is történt valójában:
A koncertre jegyet valóban nem vettünk. Az abból adódott, hogy személyes barátság fűz a rendezvény szervezőjéhez, Kima Norberthez a Titkolt Ellenállás nevű zenekar vezetőjéhez. A Norbi szimpátiáját a „sereg” iránt azzal fejezte ki, hogy nem kérte tőlünk a belépő árát. Ez után szórakoztunk, élveztük a zenekarok játékát. Egy „idősebb”tagunk (47 éves) a fiával a színpad elejéhez mentek, mivel nagy rajongói a Fejbőr nevű zenekarnak. Ezt a színpad előtt „pogózó” 5-6 fős alkoholista, suttyócsoport nem nézte jó szemmel, és nagyon durván bántalmazta, szó szerint a földön rugdalta betyártársunkat valamint a fiát. A rendezőség tétlenül szemlélte az eseményeket, finoman szólva sem volt a helyzet magaslatán. Ez után kénytelenek voltunk mi megvédeni társainkat, valamint „megbüntetni”az elkövetőket. a sereg rendkívül családcentrikus szellemben épül fel, aki egy tagunkat bántja, annak az egész közösség haragjával kell hogy szembenézzen. Az esetből rendőrségi eljárás lett, ugyanis a „büszke”garázdák feljelentést tettek, melynek a következményeként a bíróság rendkívül szigorú ítéleteket hozott. Ennyit a betyárbecsületről! Az esetnek sem etnikai sem politikai sem pedig ideológiai indíttatása nem volt.
Mohács:
Az ott állítólagosan történt cselekményről nem rendelkezek semmilyen információval.
És most néhány szót a Betyárseregről:
A szervezet 2008 tavaszán alakult azzal a szándékkal, hogy a Magyar harcos genetikát feltámassza, ill. ébren tartsa. A sereg teljesen a sport világában próbál érvényesülni, természetesen mivel jelenleg a magyarság nem rendelkezik megfelelően képzett „véderővel”ezért ennek a szerepkörnek is igyekszik megfelelni. Egy újfajta harcmodort, ill. stratégiai elképzelést jelenít itt meg közép Európában. Tagsága magasan képzett, küzdőspotokat és erősportokat űző személyekből áll. Ennek gyakorlati megnyilvánulásait országos, Európa és világbajnokságokon is lehetett már látni, ahol öregbítették a magyarság nagyságát, hírnevét és elismertségét.
Magyarságvédő cselekedeteink (amit nyilvánosságra lehet hozni):
- a cigány maffiózók megrendszabályozása Kunszentmártonban
- az idős gárdista visszaköltöztetésének biztosítása Kétegyházán
- Zákányszék és Ruzsa környékének megtisztítása a betelepülő és bűnöző életmódot folytató román cigányoktól
- gyula városában a szórakozóhelyek „kitakarítása”a várost züllesztő elemektől
- a dóci tanyavilágban a helyi lakosok felkérésére szintén rendfenntartó tevékenységet folytattunk
- Gyöngyöspatán is jelen voltunk és segítettünk és védelmet nyújtottunk nemzettestvéreinknek
- számtalan esetben kísértünk el egyszerű magyar embereket különböző bírósági tárgyalásokra, ahol védelmet nyújtottunk nekik a megjelent cigánybűnözőkkel szemben
- a köreinkbe került fiatalokat folyamatosan neveljük a fogyasztói életszemlélet elleni küzdelemre, hogy az adott pillanatban a magyarság számára rendelkezésre álljon egy öntudatos, erős, cselekvőképes és hadra fogható ifjúság
Ennyit a teljesség igénye nélkül cselekedeteinkről.
Attól hogy jelmondatunk”NE BÁNTSD A MAGYART, MERT PÓRUL JÁRSZ”ez még nem jelenti azt, hogy mindenféle sértést, aljas rágalmazást vagy nemtelen támadást megválaszolatlanul fogunk hagyni, aki ilyet cselekszi, azt ezután is megfogjuk”büntetni”!
A Novák Élőd és a közöttem lévő konfliktusról:
Ahogy már lenyilatkoztam, a hátam mögött a becsületemet mocskolta, rágalmazott, sértegetett. A személyes találkozásunkat kihasználva akartam tisztázni az általa tett kijelentéseket, ő ebben nem volt partner, sőt hisztérikus és feminin jelleméből adódóan újra többször is megsértett, ezt én sajnos érzelmi és indulati módon reagáltam le. Ez két ember közötti becsületsértésen alapuló magánügy volt, amiből ti és Novák Előd egy botrányos közügyet generáltatok. Hamisan terjesztettétek, hogy tömegverekedésnek a lehetősége fennállott, valamint hogy a sereg a rendezvény megzavarására érkezett oda. Mindenféle bordatörést szenvedett jobbikosról is írtatok, ami szintén nem felel meg a valóságnak. Azt próbáltatok belemagyarázni az általam elkövetet cselekménybe, hogy politikai indíttatású volt. Ennek az eseménynek is sem politikai, sem ideológiai sem etnikai háttere nem volt. Ez az ügy két emberre tartozik, rám és Novák Elődre. Ha Ő válaszlépést fontolgat akár jogi vagy egyéb módon, úgy annak állok elébe.
Ezzel az üggyel én tovább nem kívánok foglalkozni, arra viszont megkérlek benneteket, hogy ne támadjátok a Betyársereget, mert ezzel csak felesleges konfliktushelyzeteket idéztek elő, aminek következményeként olyan erőket és indulatokat szabadítatok el, ami megállítására már én sem leszek képes.
Tisztelettel:
Tyirityán Zsolt
Kelt: Gyula,2011.09.27.
 
Válaszunk:
Kedves Zsolt!
Először is felesleges burkoltan fenyegetőzni leveled végén, mert mérsékelten vagyunk ijedősek, és nálunk amúgy is inkább az észérvek hatnak.
A gyulai verekedésetekről szóló cikkünk közzététele előtt egy nappal írtunk Neked honlapotokon keresztül, hogy közzétehessük álláspontodat, de ezidáig hiába vártuk válaszodat. Pedig a Kuruc.info – a magyar sajtóban rendhagyó módon – a tárgyilagosság jegyében minden félnek megszólalási lehetőséget szokott biztosítani, most is közöltük teljes reakciódat. S bár köszönetet ezután sem várunk, üsd be a keresőnkbe, hányszor számoltunk eddig be a Betyársereggel kapcsolatos eseményekről, s milyen hangnemben!
Novák Előd máshogy írta le a konfliktust (nem sértegetett, csak elmondta első találkozásotokon szemtől szembe is a párt belső fórumán képviselt álláspontját, miszerint helytelennek tartja, hogy erénnyé akarják tenni a nemzeti oldalon azt, ha valaki börtönviselt), de ebben nem tudunk igazságot tenni. Több más kérdést is nehéz bizonyítani, pl. hogy kialakulhatott volna-e tömegverekedés, ha bármely jobbikos visszaüt. Hála Istennek, hogy nem történt ilyen. De ez nem a betyárokon múlt. Bordatörésről egész egyszerűen nem írtunk (a többi vádad is ilyen alapos?), csak repedésről, azt is az Új Ász című napilap után. De utánakérdeztünk most: a másik, szintén általatok bántalmazott jobbikos információink szerint még másnap is légvételi nehézségre panaszkodott, ami erre utaló jel volt. Orvosi vélemény szerint csak több nap elteltével lehet röntgen útján kimutatni egy átlagos bordarepedést, hogy készült-e ilyen azóta, nem tudjuk, bár a repedés sem igényel kezelést, hetek-hónapok alatt magától gyógyul, csak kímélni kell.
Üdvözlettel:
a Kuruc.info szerkesztősége