A Betyársereg vezetője váratlanul megütötte a Jobbik alelnökét, amiért Novák Előd a párton belül azt az álláspontot fogalmazta meg: nem jó irány, hogy az ún. betyárok divattá, erénnyé akarják tenni a nemzeti oldalon azt, ha valaki börtönviselt. Tyirityán Zsolt majdnem tömegverekedést provokált a betiltással fenyegetett Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület rendezvényén, de végül Novákon kívül csak egy másik jobbikos kapott egy öklöst, akinek elrepedt a bordája – értesült az Új Ász nevű napilap.

Tyirityán Zsolt (jobbról) utasítja betyárjait – nem jóra
A bulvárlap Brutális betyártámadás a temetés után c. cikkében foglaltakat sajnos a Kuruc.info is csak megerősíteni tudja, miután több olvasónk jelezte a történteket, s levélben megkerestük az érintetteket.
Szombaton délután Sarkadon eltemették Képíró Sándor volt csendőr századost. A gyászszertartáson több mint félezren vettek részt, közöttük Novák Előd, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője. A Betyársereg nem tartotta szükségesnek képviselni magát, ellenben részt vettek az azt követő gyűlésen, melyet a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület (SZJPE) tartott a közeli Gyulán. Pontosabban csak a rendezvény szélén gyűlt össze tucatnyi betyár, akik oda sem figyeltek, sőt hangoskodásukkal zavarták a mintegy 150 gárdista polgárőr és közel hasonló számú civil gyűlését.

Tyirityán Zsolt és akik mögötte állnak

A László Attila vezette SZJPE-nek a folyamatban lévő betiltásához nem hiányzott egy tömegverekedés, Tyirityánnak azonban majdnem sikerült kiprovokálnia. Az egyesület meghívására a Jobbik Országos elnökségét képviselő Novák Előd megkeresésünkre így írta le a történteket: „Odalépett hozzám, s megkérdezte, én vagyok-e Novák Előd. Igen, feleltem, s kezet nyújtottam, mint bárkinek. Láthatóan zavarban volt, hiszen mint utóbb kiderült, nem ezért jött, de azért kezet fogott. Azt kérdezte rögtön: miért nevezem én őt börtöntölteléknek a háta mögött? Mondtam, ez így nem egészen igaz, csak azt sérelmezem, hogy divattá, erénnyé akarják tenni a nemzeti oldalon azt, ha valaki börtönviselt. (Pl. ő maga is büszkén mesélt a Magyar Sziget elhíresült előadásán arról, hogy „viszonylag hosszú időt” töltött börtönben.) Ezért ütött meg hirtelen, váratlanul. A csattanásra körülvett a rendezvény néhány jobbikos részvevője, egyikük szintén kapott egy öklöst egy másik betyártól, s mint másnap kiderült, elrepedt a bordája. Ennek ellenére sikerült megelőzni, hogy tömegverekedésbe torkolljon az eset, mert gyorsan arrébbmentem. A levert szemüvegemet szerencsére utánam hozta valaki. Felrepedt a szám belül, várhatóan mégsem teszek feljelentést. Még csak büszkék lennének egy esetleges büntetésre… És megszoktam már, hogy a kényes kérdések feszegetése, a személyes érdekekre való tekintet nélküli, felelős alelnöki tevékenységem ezzel jár. Mondd ki az igazságot, s beverik a fejed! Jellemző a jelenlegi helyzet zavarodottságára, hogy az ütés után fél perccel odajött hozzám az egyik legnagyobb darab, jobbikos betyár, s azt kérdezte: „Mi történt, Előd, tényleg megütött valaki? Megvédelek, ne aggódj!” Aztán persze kissé tanácstalan lett, mikor mondtam, hogy a főnöke ütött” – zárta sorait a Kuruc.info kérdésére Novák Előd.

Tyirityánnak ennyit ért a jelszavuk: Ne bántsd a magyart!
A Kuruc.info vasárnap megkérdezte Tyirityán Zsoltot is a történtekről, de választ eddig nem kaptunk, ahogy Toroczkai Lászlótól és Zagyva Gyulától sem arra a kérdésünkre, hogyan értékelik az atrocitást, és milyen lépések várhatók ezután részükről. A Magyar Gárdából – többek közt hazugságai és feleségének nyilvános megcsalása miatt – kiszorult Kiss Róbert kárörvendő megnyilatkozása már ismert, Facebookon ugyanis ezt írta üzenőfalára: „Tegnap Novákot orrba vágták Gyulán...remélem erről is van videó:)))))))))))”.
(Új Ász nyomán Kuruc.info)
Kapcsolódó: